Annonce
Sport

Triatlets nye mål hedder verdenseliten

Chris Fischer har sat sig et nyt mål. Han vil under otte timer på ironman. Privatfoto.

Chris Fischer fra Viborg AM vil bryde otte timers-grænsen på ironman og dermed sige goddag til verdenseliten.

Efter en flot 2016-sæson med topplaceringer i flere konkurrencer har triatleten Chris Fischer nu sat sig nye mål. Han vil gennemføre en ironman på under otte timer, som vil være en decideret verdensklassetid.
»Det vil være stort for mig, hvis jeg kan komme under otte timer. Med den tid vil jeg kunne køre i top-tre i Challenge Roth og måske endda vinde på et tidspunkt. Det vil være et gennembrud af den store slags for mig,« siger 33-årige Chris Fischer, som stiller op for Viborg Atletik og Motion (Viborg AM).
Challenge Roth, som er en stor og prestigefuld triatlon i Tyskland, er regnet for at være en af de konkurrencer, hvor der er bedst chance for at præstere en hurtig tid på ironman-distancen. Således satte tyskeren Jan Frodeno verdensrekord i Roth i år med tiden 7.35.39.
Annonce
»Roth er et af tre steder, hvor det vil være muligt at køre rigtig hurtigt og samtidig køre den reelle distance,« siger Chris Fischer.
For Chris Fischer er det ekstremt vigtigt, at tingene foregår efter bogen. Han er stærk modstander af, at flere konkurrencer - blandt andet Ironman København - er kortere end den oprindelige ironman-distance på 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb.
»Mange steder er man pr-mæssigt meget interesseret i at have en konkurrence, hvor deltagerne kan præstere hurtige tider, og det er tilladt, at en ironman afviger en vis procent fra de oprindelige distancer. Et forsigtigt bud er, at cykel- og løberuten i København er henholdsvis to og én kilometer for kort,« siger Chris Fischer, som mener, at Challenge Roth lever op til de helt rigtige mål.
Til gengæld er han ikke tilhænger af den hjælp, som Jan Frodeno fik til årets Challenge Roth. Her oplevede Chris Fischer som tilskuer, at den tyske verdensstjerne blandt andet modtog pace fra kajakker under svømningen og fra motorcykler under cyklingen - hvilket var medvirkende til, at han præsterede en fantomtid.

Kan træne mere

Blandt de danske triatleter er det kun Rasmus Henning, som har været under otte timer på en ironman, men Chris Fischer øjner muligheden for, at han kan blive den næste og dermed køre sig helt op i verdenseliten.
»Min største reserve ligger på cyklen, hvor der er rigtig meget at hente, hvis jeg kan træne mere, end jeg gør nu. Jeg har været heldig med at være så god på cyklen, at jeg har kunnet klare mig med otte timers træning i gennemsnit om ugen,« siger Chris Fischer, som også håber at kunne forbedre sig så meget på svømningen, at han konsekvent kan svømme de 3,8 kilometer på 50 minutter.
En sådan tid vil under normale omstændigheder sikre ham en plads i den forreste gruppe, når der skiftes til cyklen.
I jagten på nye mål vil det betyde meget for Chris Fischer, hvis han kan finde sponsorkroner nok til at blive triatlet på fuldtid fra og med næste sæson, men under alle omstændigheder vil han forsøge at bryde otte timers-grænsen i de kommende år.
»Som fuldtids-triatlet tror jeg, at jeg kan komme et godt stykke over 20 træningstimer om ugen. Jeg tænker, at jeg har tre-fire år, før jeg rammer mit topniveau, men hvor længe, jeg kan blive ved, afhænger af, om jeg kan leve af at dyrke triatlon. Med et fuldtidsarbejde ved siden af vil jeg ikke kunne holde niveau så længe,« siger Chris Fischer, som i år har trænet 14,5 per uge i snit.
Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Viborg FF For abonnenter

Viborg-talent havde mistet glæden ved elitefodbold - nu bejler han til en plads i superligatruppen

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF tabte til Silkeborg - her er tre observationer fra mandagens reservekamp

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce