Annonce
Viborg FF

Trier uden dommertække: Jeg er meget uforstående over for kendelsen

Steffen Højer kaldte det en stor og meget afgørende dommerfejl, at Silkeborg fik et indirekte frispark tæt under mål i slutningen af første halvleg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Simon Trier forstår slet ikke, at dommeren kunne finde på at dømme indirekte frispark i slutningen af første halvleg. Silkeborgs målscorer Ronnie Schwartz giver ham ret.

Fodbold: Viborg FF dominerede første halvleg på udebane mod Silkeborg IF og førte 2-0, men fem minutter før pausen dømte dommer Henrik Overgaard et yderst tvivlsomt indirekte frispark til hjemmeholdet, som førte reduceringen til 2-1 fra Ronnie Schwartz med sig.

Scoringen gav hjemmeholdet et tiltrængt rygstød, og topkampen endte 2-2.

Efterfølgende erkendte 1. divisions suveræne topscorer, at frisparket var en gave.

- 10 ud af 10 keepere ville tage bolden op i sådan en situation med den overbevisning, at der ikke ville blive dømt frispark, sagde Ronnie Schwartz efter kampen, som blev overværet af 9117 tilskuere på Jysk Park.

Situationen opstod, da Ingvar Jónsson reddede et skudforsøg, hvorefter bolden ramte Simon Trier og sprang tilbage til VFF-målmanden, som samlede den op.

Simon Trier, som mod Roskilde fik dømt et tvivlsomt straffespark imod sig, var dermed igen i vælten for noget, som de færreste dommere ville fløjte for.

- Jeg oplevede egentlig bare, at Ingvar parerede bolden ud på mig. Det kan jeg jo ikke gøre noget ved, så derfor er jeg meget, meget uforstående overfor, at der kan blive dømt indirekte frispark, sagde Simon Trier.

Dommen må jo mene, at det var en tilbagelægning.

- Ja, men jeg kan slet ikke forstå, at dommeren kan tro, at jeg har intentioner om at lægge bolden tilbage til målmanden i den situation. Jeg ligner slet ikke én, der har det, og det synes jeg, at han skulle have valgt at kigge på. Men han mente måske, at jeg forsøgte at flytte mig, og det er ringe, synes jeg, sagde Simon Trier.

Steffen Højer havde efter kampen ikke lyst til at bruge for megen energi på situationen, som gav Silkeborg det indirekte frispark i slutningen af første halvleg.

- Det var en fejl, og det var desværre en meget afgørende fejl. Jeg synes, at vi spillede fantastisk i første halvleg og lige præcis, som vi gerne ville. Vi var dygtige og skarpe, og Silkeborg kunne slet ikke håndtere vores forreste folk. Vi tog gode beslutninger og var totalt ovenpå, indtil Silkeborg fik det mål, sagde Steffen Højer.

Med resultatet 2-2 er Silkeborg fortsat et point foran Viborg FF i toppen af 1. division. Der resterer to spillerunder.

Annonce
Ronnie Schwartz scorer her på det indirekte frispark. I begyndelsen af anden halvleg sørgede han også for udligningren til 2-2. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce