Annonce
Rundt om Viborg

Trinbræt i Sparkær skal under lup

Det har i mange år været et lokalt ønske at få toget til at stoppe i Sparkær. Arkivfoto: Preben Madsen
Der lægges an til at indlede en forundersøgelse af muligheden for at få togstop og trinbræt i Sparkær, når teknisk udvalg holder møde onsdag.

Prisen er uvis

Trinbrættet og muligheden for at springe på af og på regionaltoget i Sparkær har været et ønske i mange år i byen, og i 2008 blev der nedsat et såkaldt togstandsningsudvalg, der siden har arbejdet for at realisere togstoppet. Også den lokalt valgte folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzen (V) fra Ans har arbejdet for, at trinbrættet bliver en realitet. Hvad anlægget vil koste i dag er endnu uvist, men i en rapport fra Trafikstyrelsen fra 2008 regnede man med en udgift på omkring syv millioner kroner for et togstandsningssted. Togstandsningsudvalget i Sparkær indhentede selv et tilbud på det samme arbejde, og det lød på mellem 2,8 og 3,2 millioner kroner.

Det er i sidste ende byrådet, der skal træffe beslutningen om at indlede forundersøgelsen.

Annonce

Sparkær: Et eventuelt kommende trinbræt og dermed togstop i Sparkær er på dagsordenen, når teknisk udvalg mødes onsdag eftermiddag.

Her skal udvalget beslutte, om der skal frigives 100.000 kroner til at få lavet en forundersøgelse af, hvad det er af muligheder og eventuelle kommunale udgifter forbundet med at få et trinbræt og dermed et togstop i Sparkær. Pengene til forundersøgelsen er allerede afsat i budgettet for 2020.

Ifølge dagsordenen til mødet, så er der i kontrakten med Arriva, der kører på strækningen mellem Struer og Aarhus, indført en option for et togstop i Sparkær. Den aftale blev indgået, fordi togdriften i Midt- og Vestjylland skal udbydes på ny i 2020, og derfor indgik den tidligere regering med et bredt flertal en aftale om betingelserne for den fremtidige drift. Og i det midt- og vestjyske område betyder det, at det er planen, at der kommer et stop i Sparkær.

Der er med aftalen ikke afsat penge til det fysiske anlæg i form af et trinbræt eller lignende i Sparkær, så toget kan på stoppe på stedet, men kun at kommende operatører på strækningen, efter det nye udbud er gennemført i 2020, altså skal stoppe i Sparkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce