Annonce
Sport

Trio kæmper til det sidste - Viborg HK indstillet på at skulle gøre rent bord

Line Haugsted føler, at Viborg HK til fulde matcher både Odense og Team Esbjerg. Foto: Johnny Pedersen
Viborg HK krydser fingre for, at det ikke vil kræve "århundredets kamp" for at kunne erobre sejren i grundspillet.
Annonce

Håndbold: Viborg HK hænger på i forsøget på at vippe Odense Håndbold væk fra førstepladsen og nappe sejren i grundspillet.

Kæmpesejren mandag aften over København Håndbold sender et klart signal om, at Viborg HK er klar, hvis Odense Håndbold skulle snuble i slutprogrammet.

Viborg HK møder selv Odense i grundspillets sidste runde, men da de grønblusede tabte med ni mål i det første møde med fynboerne i denne sæson, og indbyrdes kampe tæller først ved pointlighed, så skal Viborg HK sandsynligvis have flere point end Odense for at stå stærkest i regnskabet.

- Vi skal formentlig gøre rent bord i de sidste kampe, og så skal vi have lidt hjælp fra et andet hold, som kan stjæle et point mod Odense. Selvfølgelig er Odense favorit lige nu, fordi de selv kan afgøre det, og kommer vi derhen, hvor vi i den sidste kamp skal vinde med 10 mål dernede, så håber jeg da på, at vi rammer en "århundredets kamp" - men det kunne gå hen og blive rigtig svært, sagde Jakob Vestergaard efter sejren på 36-21 over København.


Vi skal formentlig gøre rent bord i de sidste kampe, og så skal vi have lidt hjælp fra et andet hold, som kan stjæle et point mod Odense.

Jakob Vestergaard


Ud over Odense og Viborg HK trænger også de forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg sig på i toppen.

- Det bliver megaspændende. Jeg tror, at alle tre hold giver hinanden motivation til at præstere ekstra godt og holde gang i kedlerne.

- Nu har jeg siddet og kigget lidt Champions League-håndbold her i weekenden, og jeg kan da se, at de to danske deltagere lige nu prioritere den danske liga højere end Champions League. Det er selvfølgelig fordi, at alle holdene lugter muligheden for at slutte som nummer et i grundspillet og kvalificere sig til Champions League i næste sæson, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

Dagsform bliver afgørende

Line Haugsted mener, at sejren i grundspillet lige så godt kan kan tippe til Viborg HK's fordel, og sådan ser hun også den guldkamp, som senere venter i slutspillet.

- Jeg synes, det er helt åbent. Det kommer meget an på, hvem der rammer dagen. Det var lidt misvisende, at vi tabte med ni mål til Odense sidste gang, for det var stort set en lige kamp, indtil vi spillede rigtig, rigtig dårligt i de sidste 20 minutter. Det ved jeg, at vi kan gøre bedre, sagde Line Haugsted og knyttede en kommentar til Team Esbjerg.

- Esbjerg har haft mange flere kampe, end vi har, så jeg tænker, at vi har flere ressourcer end dem. Vi skal bare køre på, for vi kan holde tempoet oppe, sagde Line Haugsted, som slår fast, at Viborg HK går stærkt efter guldet i denne sæson.

Dem mangler de at møde

De tre tophold i kvindernes håndboldliga mangler at møde følgende modstandere i grundspillet:

Odense Håndbold (38 point): Silkeborg-Voel KFUM hjemme, Aarhus United ude, København hjemme, Vendsyssel ude, Viborg HK hjemme.

Viborg HK (38 point): Vendsyssel ude, Randers HK ude, Team Esbjerg hjemme, Odense Håndbold ude.

Team Esbjerg (36 point): Aarhus United hjemme, København ude, Vendsyssel hjemme, Viborg HK ude, Randers HK hjemme.

Vinderen af grundspillet kvalificerer sig til næste sæsons Champions League.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce