Annonce
Fodbold

Triumf på hjemmebane og fødselsdagsgave til træneren - klar til futsal på næsthøjeste niveau

Her er holdet, som søndag triumferede på hjemmebane. Foto: Christian Hald
Eastside Viborg rykkede søndag op i 1. division, som er landets næstbedste række i futsal. Det skete efter en suveræn semifinale-sejr over Grenaa-holdet Brazil Football College.

Viborg: Seks hold og tre pladser i 1. division på højkant.

Eastside Viborgs talentfulde futsal-hold skulle søndag forsøge at sikre sig adgangsbilletten til landets næstbedste futsal-række.

Det skete på hjemmebane i Viborg Stadionhaller (Vibocold Arena), hvor det lokale hold fik hård modstand i puljen. Uafgjort 2-2 mod Aarhus-holdet ØKSE betød, at Eastside skulle vinde med mere end et mål over Veflinge/Morud fra Fyn for at vinde puljen og dermed få den på papiret letteste modstander i semifinalen.

Eastside fik den perfekte begyndelse på kampen i Vibocold Arena, hal 1, for allerede efter knap tre minutters spil kom hjemmeholdet foran med 1-0 efter et stærkt gennembrud kombineret med en præcis tværaflevering ind foran mål.

Eastside fortsatte herefter med at dominere, men Veflinge/Moruds reaktionsstærke og kompromiløse målmand stod i den grad i vejen med flere store redninger.

I stedet var Veflinge/Morud farlig til det sidste på nogle giftige kontrastød, men Eastside vandt fortjent med 1-0 og var dermed klar til semifinalen.

Andenpladsen i puljen betød, at Eastside måtte ind i hal 3 (badmintonhallen) for at spille semifinale mod Brazil Football College fra Grenå.

Annonce
Det dygtige futsal-hold fra Eastside Viborg er klar til 1. divison. Foto: Morten Dueholm

Vigtig oprykning

Eastside indledte semifinalen med at brænde en kæmpe chance midt for mål, og kort efter gav en forceret og blokeret afslutning pludselig en friløber til Brazil Football Colleges forreste mand, men selv om det lykkedes at drible uden om målmanden, kunne han ikke få drejet bolden i nettet.

I stedet begyndte Eastside-kombinationerne at flyde. Der blev spillet hurtigt, struktureret og effektivt, og med 10 minutter tilbage førte Eastside komfortabelt med 3-0.

Med to kampe i benene af hver 20 minutters varighed havde Brazil Football Colleges smallere trup ikke flere kræfter tilbage. Eastside Viborg kørte sikkert en sejr på 4-0 hjem og er nu klar til at prøve kræfter med det næsthøjeste futsal-niveau i Danmark.

I finalen, som primært handlede om æren, formåede Eastside at knuse ØKSE foran et medlevende publikum. Igen vandt hjemmeholdet med hele 4-0.

Søndagens stævne gjorde det således klart, at Eastside Viborg, ØKSE og Lundtoft IF spiller futsal i 1. division i næste sæson, og træner for Eastside Viborg Rasmus Veng er rigtig glad for, at oprykningen kom i hus i år.

- Det betyder en hel del for det fremtidige arbejde. Den her sæson har været præget af, drengene er blevet så gamle, at de nu spiller rundt om i forskellige klubber, og per dags dato er der faktisk ikke længere nogen blandt de her drenge, som spiller udendørs fodbold i Eastside.

- Men i 1. division i futsal spiller man kun én kamp per weekend, og vi har i et eller andet omfang selv mulighed for at styre, om det bliver lørdag eller søndag. Det er jo væsentligt, når drengene også spiller i andre klubber, sagde Rasmus Veng, som ud over at kunne fejre sejren på banen også kunne fejre sin fødselsdag søndag.

Kan klare sig

Eastside Viborgs bedste futsal-hold træner kun sammen én gang om ugen, og det er ikke alle spillere, som møder op hver gang. Og selv om oprykningen er en kendsgerning, så bliver der sandsynligvis ikke ændret på træningsmængden fremover, fordi drengene bor så spredt geografisk.

- Det optimale ville være træning to gange om ugen, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre - med mindre der sker noget frem mod den næste sæson, og der kommer flere nye spillere til klubben, sagde Rasmus Veng, som tror på, at Eastside Viborg med den nuværende trup kan klare sig i 1. division.

- Jeg synes, at vi i dag viste, at vi kan spille godt med mod de hold, som også rykkede op. Så det er absolut berettiget, at vi nu skal spille i 1. division, sagde Rasmus Veng, som nød at se sit hold på banen i Vibocold Arena.

- Det var nogle flotte rammer, og det var en fornøjelse at spille her, sagde træneren.

Eastside Viborg kom videre fra puljen med en sejr og en uafgjort, og i semifinalen blev der leveret en suveræn præstation. Dermed var pladsen i 1. division hjemme. Foto: Morten Dueholm
I finalen mødte Eastside Viborg for anden gang søndag Aarhus-holdet ØKSE. I puljen endte opgøret 2-2, men i finalen var Eastside bedst. Foto: Morten Dueholm
Træner Rasmus Veng skulle poppe champagnen med en sabel, men det var sværere end som så. Det lykkedes dog at få bobler i glassene Foto: Christian Hald
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce