Annonce
Viborg FF

Trods aflysning: VFF-trænere håber på pokalkampe inden sommerferien

Viborg FF's U17- og U19-hold skal ikke i aktion igen i divisionerne i denne sæson, men forud venter måske pokalkampe. Arklvfoto: Morten Pedersen
U17- og U19-holdet i Viborg FF kommer ikke til at afslutte divisionsturneringerne i denne sæson, men DBU Jylland påtænker at spille pokalturneringen til ende. Her er begge hold fortsat med, og trænerne bag håber på, at de kan få lov at spille kampe, inden benene smækkes op til sommer.
Annonce

Viborg: I sidste uge stod det klart, at Viborg FF's to bedste ungdomshold ikke ville få lov til at afslutte de igangværende divisionsturneringer.

Både U17- og U19-holdet kæmpede med i toppen af rækkerne, og selvom aflysningen var forventet, ærgrer det alligevel de to cheftrænere.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan spille turneringen færdig, men til sidst herskede der ikke nogen tvivl om, at vi ikke kunne nå at spille det hele til ende, erkender U19-træner Jakob Brix Mouritsen, inden kollegaen på U17, Steven Lustü, supplerer:

- Jeg havde forventet, at det ville ende sådan her. Vi har været væk fra fodbolden så længe, at det nærmest har givet sig selv. Det er selvfølgelig synd for spillerne, men et eller andet sted er alt det her synd for rigtig mange mennesker. Så egentlig tænker jeg, at det er okay, forklarer han.

Men det kan være, at sæsonen ikke er helt slut endnu. DBU Jylland vil nemlig bestræbe sig på at spille pokalturneringerne til ende, og her er de to ungdomshold fortsat med.

U17-træner Steven Lustü er træt af den begrænsede holdtræning, og han håber på, at der snart løsnes op. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Pokalkampe lurer

De er dog endnu ikke klar til kamp. Spillerne har i løbet af de seneste uger trænet i små grupper af ni spillere, og det er ikke noget, som minder om reel fodboldtræning.

- Det er forfærdeligt at træne på den her måde, men spillerne møder troligt op hver gang. Dog er intensiteten ikke, hvad den har været. De to måneders pause har sat sit præg på den fysiske tilstand, og skulle vi til at spille kampe lige nu, ville det ikke blive godt, siger Steven Lustü.

Både U17- og U19-holdet har planlagt en træningskamp hver, inden pokalturneringen, som er programsat til at fortsætte midt i juni, løber af stablen på ny. En træningskamp, som de endnu ikke ved, om de får lov til at spille.

De to trænere ved heller ikke, hvornår de atter kan træne som normalt, men den seneste tid har givet plads til at lægge fokus på ting, som under normale omstændigheder ikke ville få stor opmærksomhed på nuværende tidspunkt.

- Vi gør ekstra meget ud af den individuelle træning i øjeblikket. Det er det, vi kan rykke ved lige nu, og det har faktisk fungeret fint. Spillerne har taget godt i mod det, fortæller Jakob Brix Mouritsen.

Annonce

Venteposition

På begge hold har man tøvet med at rykke årgangene op således, at trupperne, som de kommer til at se ud fra næste sæson, kan træne sammen allerede nu.

Og det netop grundet de pokalkampe, som DBU Jylland håber på at afvikle.

- Vi havde regnet med, at vi ville samle de nye trupper, men i og med at pokalturneringen ser ud til at fortsætte, har vi ikke helt besluttet, hvad vi gør. Det er jo den nuværende U17-trup, som har spillet kampene, og derfor ville det være underligt at lave om nu, forklarer Steven Lustü.

- Og så skal vi høre, hvad modstanderne siger. Hvis de stiller med de gamle årgange, så giver det ikke mening, at vi kommer med et halvt U15-hold, siger U17-træneren.

Situationen er stort set identisk på U19-holdet. Her er der en del spillere, som rykker op på seniorniveau efter sommerferien. De har fået tilbuddet om at fortsætte med at træne og spille under Jakob Brix Mouritsens vinger, indtil der er klarhed over den næste tid.

- Og det har de alle sammen valgt at takke ja til, så det er glædeligt, beretter han.

Hvis U19-holdet skal spille pokalkampe, bliver det nemlig med en amputeret trup. Viborg FF's førstehold har hevet fem U19-berettigede spillere op i 1. divisionstruppen, og der bliver de sæsonen ud.

- De fem spillere er isoleret sammen med førsteholdstruppen, så de kommer ikke ned og spiller for os. Heller ikke hvis vi skal spille pokalkampe, fortæller Jakob Brix Mouritsen.

De to hold er nået til kvartfinalerne i pokalturneringen. Kampene er - indtil videre - programsat til den 16.- og 17. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

- Det må ikke ske i Viborg

Annonce