Annonce
Viborg

Trods corona og kulde er der stadig julestemning på Viborg Gymnasium

Lene Klemensen Gade, rektor på Viborg Gymnasium, foran granguirlanden. Foto: William Frid Røn
Det er snart jul, og julstemningen er også til stede på Viborg Gymnasium. Dog har corona også sat sine spor på gymnasiet, hvor der ikke er mange til stede.

Viborg: Når man træder ind ad døren på Viborg Gymnasium, bliver man mødt af julemanden og farverigt julepynt. Langs en iskold betonvæg hænger en granguirlande. Guirlanden minder en om, da man lavede guirlander som barn. Der hænger gaver ned fra loftet. Julestemningen og granduften er der, men der mangler noget. Eleverne. Eleverne har været hjemsendt siden den 16. december.

Da jeg ankommer den 16. december, minder skolen derfor mere om et forladt julemarked end et gymnasium fyldt med liv. Noget af personalet og enkelte elever, der forbereder eksamen, er til stede, men ellers er der gabende tomt. Gymnasiets juleudsmykning er dog ikke det eneste, der viser, at vi er i december. Viborg Gymnasium har haft flere juletiltag i godteposen, inden eleverne blev hjemsendt.

- Vi tænder juletræet, og vi pynter op. Vi har en tradition med, at den klasse, der laver det flotteste julepyntsbord, vinder en præmie. Og så har vi vores luciaoptog med vores mandlige lærere. Det er meget yndigt, siger Lene Klemensen Gade, rektor på Viborg Gymnasium.

Annonce

Et luciaoptog, hun rigtig gerne vil vise mig på et smartboard. Det er da også første gang, jeg ser mandlige lærere i et luciaoptog!

Lene Klemensen Gade sidder på sit kontor i corona-sikker afstand over for mig. Corona har haft indflydelse på begivenheder og traditioner, og corona har ifølge Lene Klemensen Gade også haft indflydelse på traditioners tilbagevenden.

- Noget af det, der er rigtig svært i de her år, hvor vi har corona, det er, at vi hele tiden får hugget de der traditioner i småstykker. Og det betyder, at vores tilhørsforhold til et sted eller vores fortælling, om hvem vi er, bliver shaket lidt. Når vi sidder derhjemme, så føler vi os ikke så meget som en del af et fællesskab, hvis ikke vi er en del af nogle traditioner, siger hun.

Alle elsker traditioner

Rektoren har kun fået positive reaktioner på juletraditionerne.

- Jeg tror, at de der traditioner er noget, som alle elsker. Altså, der er enorm meget opbakning til det. En anden tradition er, at vores kantine serverer risengrød som et supplement hele december. Så snart vi begynder at kunne dufte det, så tror jeg, at alle tænker: Yes, nu er det jul, siger hun.

Hun mener, at der i løbet af hendes tid som rektor er blevet skruet op for juletiltagene på gymnasiet med lidt pynt og lidt mere jul på de sociale medier.

På Instagram kan eleverne gætte på dagens lærer i julekalenderen, og på TikTok skal de lave en video.

- Vi har en julekalender på Instagram nu, og vi har nogle konkurrencer ude blandt eleverne, hvor elevrådet har bedt eleverne om at lave en TikTok-video, og så kan man vinde en bowlingtur. Så der kommer flere tiltag nu, siger hun.

Annonce

Juleafslutning online

Den 21. december er der juleafslutning på Viborg Gymnasium. Den er ligesom i 2020 online. Det foregår ved, at værterne sidder i en julestue på gymnasiet og viser små film, der er optaget i dagene op til juleafslutningen. Derfor er det de sidste dage, hvor eleverne går rundt i skæret fra juletræerne og til duften af granguirlanden. Min dag på Viborg Gymnasium er også forbi, og jeg går på vej ud forbi julemanden og hans pynt.

Julemanden møder dig i indgangen på Viborg Gymnasium. Foto: William Frid Røn
Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Viborg

Konservative med lokal medvind i 2021

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Annonce