Annonce
Viborg

Trods coronakrise: Konservative holdt fast i grundlovstraditionen

Torsten Nielsen (t.v.) og Søren Pape Poulsen holdt talerne på det Facebook-transmitterede K-grundlovsmøde på Sønæs. De tilstedeværende tilhørere var primært optagefolk og en håndfuld hjælpere fra partiet. Foto: Jens Peder Østergaard
De konservative i Viborg holdt som sædvanligt grundlovsmøde på Sønæs - men kun online. Partiformand og lokal leder talte begge om traditioner, coronakrise - og tiden efter.
Annonce

Viborg: - Solen skinner igen på Viborg, konkluderede Torsten Nielsen.

Det var på det forsommergrønne Sønæs fredag formiddag, hvor den konservative gruppeformand i Viborg Byråd sammen med partiformand Søren Pape Poulsen grundlovsdag holdt tale.

Ikke som sædvanligt til en større forsamling på stedet, men til en usynlig "forsamling", der havde taget imod tilbuddet om at gå til grundlovsmøde online. Det vil sige Konservative i Viborgs Facebookside, hvor man live kunne se og høre talerne fra klokken 10.30 og en lille halv time frem. Til at overvære talerne på stedet var kun en håndfuld konservative hjælpere, nogle tv-folk - og nogle tilfældigt forbipasserede.

Mens Torsten Nielsen talte, begyndte solen faktisk at titte frem på en ellers kølig og skyet sommerdag. Men "solen", han talte om, var nu mere i betydningen, at den konservative byrådsleder og borgmesterkandidat mener, at Viborg blandt andet med den nye, kommunale udligningsreform får økonomien forbedret så meget, at der både er råd til bedre velfærd og til skattelettelser.

Det sidste vil give borgerne i Viborg Kommune flere penge i egne lommer, og dem bør de bruge i byens og egnens butikker, lød hans opfordring.

- Vi skal støtte ved at handle lokalt. Der får man garanteret også en bedre service end ved at købe på nettet, lød det fra den konservative lokalspids, der selv ernærer sig som ejendomsmægler.

Vi skal støtte ved at handle lokalt. Der får man garanteret også en bedre service end ved at købe på nettet

Torsten Nielsen, konservativ gruppeformand i Viborg Byråd

Annonce

Det Danmark vi kender

Bortset fra bemærkninger som "jeg tror, at vi bor i verdens bedste land" og "jeg er glad for at være dansker" koncentrerede Torsten Nielsen sig mest om det lokale, mens Søren Pape Poulsen som partiformand tog sig af det nationale, det landspolitiske og det historiske forbundet med grundlovsdagen.

Søren Pape Poulsen understregede Grundloven af 1849's betydning for de frihedsrettigheder og det demokrati, vi har i dag. Men han kom også ind på, at coronakrisen jo midlertidigt har indskrænket visse friheder - eksempelvis forsamlingsfriheden. Og han ser frem til den dag, hvor alt er normalt igen.

- Vi skal så hurtigt som muligt tilbage til det Danmark, vi kender, sagde han.

Foruden at genåbne samfundet handler det ifølge ham også om at sætte gang i både det indenlandske forbrug og om at understøtte eksporterhvervene.

Det første kan blandt andet stimuleres ved, at danskerne får deres indefrosne feriepenge udbetalt. Og eksporterhvervene skal hjælpes på vej gennem nedsatte skatter og afgifter, lyder det konservative bud.

Direkte bifald - eller det modsatte - fik hverken han eller Torsten Nielsen for deres taler, og de erkendte da også begge to, at det var en lidt mærkelig fornemmelse at stille sig op foran en mikrofon og et kamera på Sønæs uden at kunne se, høre eller mærke tilhørere og den særlige feststemning, der ofte er ved grundlovsmøder.

- Vi håber, at vi næste år kan holde mødet på sædvanlig vis, sagde Torsten Nielsen bagefter, mens Søren Pape Poulsen som "kendissen" stillede op til et interview med den regionale tv-station.

I sin tale koncentrerede partiformand Søren Pape Poulsen - selv om han var "på hjemmebane" - sig mest om det landspolitiske og det historiske vedrørende grundlovsdag. Foto: Jens Peder Østergaard
K-gruppeformand Torsten Nielsen anslog en for Viborg Kommune meget optimistisk tone og glædede sig blandt andet over den kommunale udligningsreform. Foto: Jens Peder Østergaard
Blandt hjælperne til det konservative online-grundlovsmøde på Sønæs var den 20-årige Nicklas V. Jensen, der holdt fanen højt under begge taler. Foto: Jens Peder Østergaard
Online-grundlovsmødet havde trukket folk fra TV Midt/Vest til byen og Sønæs for blandt andet at interviewe parrtiformand Søren Pape Poulsen. Foto: Jens Peder Østergaard
Torsten Nielsen måtte undvære de sædvanlige tilhørere på Sønæs, da han talte til en online-forsamling. Foto: Jens Peder Østergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce