Annonce
Viborg

Trods entrépris: Vibstock håber på 500 gæster

Vibstock 2020 vil år finde sted ved Animationsskolen og VIA. Logo: Vibstock Festival
Vibstock tager for første gang nogensinde en pris for entré, når festivalen afholdes i september. Alligevel håber man på 500 gæster på den nye plads ved VIA.
Annonce

Viborg: En del ting har ændret sig i år, når det kommer til festivalen Vibstock. For det første er det helt nye omgivelser ved Animationsskolen og VIA, som kommer til at danne ramme for festivalen.

Derudover tager man også i år entrépris til det to dage lange event.

- Det er fordi, at vi har et line-up i år, som er noget dyrere end det plejer at være. Derfor tager vi et symbolsk beløb på 75 kroner for de unge sultne mennesker, som gerne vil opleve noget fællesskab og kultur på den anden side af alt det her corona, siger Kristoffer Vendelboe fra Mantra Records.

Mantra Records er således en del af Paraplyen - det nye unge og kulturelle samarbejde, som tæller Ekko, Student House 111, Lydfabrikken, Paletten, Borgerhuset Stationen og altså Mantra Records.

Det er således også Student House 111, som normalvis har til huse, ved den nye placering for festivalen.

Annonce

Skulle have været i Paletten

Oprindeligt var det egentlig planen, at festivalen for første gang nogen sinde, skulle være rykket indendørs, men da bygherren bag af Palettens nye lokaler gik konkurs, blev det hurtigt besluttet, at man fandt en anden udendørs lokation.

- På sigt er ideen, at Vibstock skal rykkes indenfor. Eller i hvert fald at det skal prøves. Men om det så lige bliver næste år, det ved jeg ikke. Men på et eller andet tidspunkt, så tror jeg, at det skal afprøves, siger Kristoffer Vendelboe.


Vi regner med, og håber på, at vi kan lukke 500 ind på pladsen.

Kristoffer Vendelboe


Men selvom eventet ikke bliver holdt i Palettens nye lokaler, så drømmer man stadig stort hos Paraplyen og satser på, at der kommer omkring 500 gæster til festivalen.

- Men det afhænger selvfølgelig også af alle de her restriktioner der er i forhold til corona. Men vi regner med, og håber på, at vi kan lukke 500 ind på pladsen. Men det er selvfølgelig svært at udtale sig om, for hvis restriktionerne bliver lempet, så håber vi selvfølgelig på 700, siger Kristoffer Vendelboe.

Han erkender dog, at han aldrig tidligere har oplevet 500 gæster til Vibstock.

- Vi sørger for at være optimistiske i år, grundet den måde, som hele eventet er strikket sammen på, og med opbakning fra alle de kulturinteressanter, som har fået det op at stå, siger Kristoffer Vendelboe.

Annonce

Har fokuseret på regionen

Som altid består line-uppet af nye upcoming artister. Her har man primært kigget på bands fra regionen til dette års festival, heriblandt Haidarito og Ny Skole Patina, som begge kommer fra Viborg.

Ny Skole Patina er det ene af to navne fra Viborg ved dette års Vibstock: Foto: Ny Skole Patina

Man har samtidig også taget fire hovednavne ind i form af Michael Williams, Iswaal, Dusin og Askling. Disse skal også ses som grunden til, at man i år tager entré. De koster nemlig lidt mere, end hovednavnene har gjort de tidligere år.

- Hovednavnene er også lidt for publikums skyld. De er lidt vores gave til byens ungdom, siger Kristoffer Vendelboe.

Festivalen finder sted den 11. og 12. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce