Annonce
Viborg HK

Trods jammerlig halvleg: Viborg HK sled sig til sejr i sand gyser

Viborg HK kunne smile til sidst, da de vandt med 23-21 efter en sand gyserafslutning mod Nykøbing Falster Håndbold.Foto: Morten Dueholm
Viborg HK leverede en decideret elendig første halvleg, da de lørdag eftermiddag tog i mod Nykøbing Falster Håndbold. De grønblusede spillede sig gevaldigt op i anden halvleg, og kunne efter en gyserafslutning sætte to point ind på kontoen efter en sejr på 23-21.
Annonce

Viborg: Det var to hold med to vidt forskellige udgangspunkter, som bragede sammen i Vibocold Arena lørdag eftermiddag. VHK havde vundet to ud af to kampe efter nytår, mens NFH havde tabt begge sine - og sammenlagt tilladt 62 mål i mod.

Senest rendte gæsterne ind i en ordentlig endefuld, da de hjemme mod Team Esbjerg blev dukket med 12 mål, mens VHK i samme spillerunde snuppede to point i Odense.

VHK'erne lagde skrækkeligt ud i angrebet. Først brændte Maria Fisker en fuldstændig åben mulighed, dernæst bankede Kristina Jørgensen en bold på stolpen, og så leverede Moa Högdahl først en teknisk fejl, og dernæst en afslutning lige på Cecilie Greve i NFH-målet.

I mellemtiden havde gæsterne scoret fire gange, og efter fem minutter - ved stillingen 0-4 - tog Jakob Vestergaard en timeout. Det hjalp ikke på det. VHK fik efterfølgende bolden tre gange uden, at NFH fik scoret. Maria Fisker brændte på ny, og Moa Högdahl leverede endnu to fejl. Efter otte minutters spil havde de grønblusede altså endnu ikke fået nettet til at blafre.

Forsvarsmæssigt begyndte de dog at tage fra. Især Kristina Jørgensen var rap i paradespillet. Men ind ville bolden ikke. Kaptajn Carin Strømberg blev smidt ind i angrebet, men heller ikke hun formåede at få bolden ind bag Cecilie Greve.

Det var både idé- og tandløst, det, som VHK'erne foretog sig, men efter 11 minutter og 30 sekunder kom den så. Maria Fisker blev spillet fri, og fik sat en veltimet afslutning i nettet.

Kort efter tog Moa Högdahl revanche for en svag start, og kanonerede kuglen ind bag Cecilie Greve, og det var som om, at det frigav noget tro på tingene i den grønne lejr. Carin Strømberg trak en to-minutter på gæsternes Johanna Westberg, og kort efter kunne hun selv reducere til 3-6. Men det var altså efter 15 minutters spil mod et NFH-hold, som har det med det at slippe en god portion kasser ind.

De to hold delte efterfølgende et par mål i mellem sig, men det var ikke just godt angrebsspil som blev præsteret. VHK's sædvanlige skarpskytte Kristina Jørgensen var bemærkelsesværdigt svag i sine afslutninger, og brændte sine fire første forsøg.

Efter 22 minutter slap NFH-profilen Kristina Kristiansen igennem det viborgensiske forsvar og gjorde det til 5-10. I samme aktion tilragede Ida-Marie Dahl sig en to-minutter, og det hjalp ikke just på VHK'ernes formåen i forhold til målscoringen. Dog kunne Kristina Jørgensen endelig banke sin første scoring ind kort før pausen til stillingen 6-11.

Mod halvegens afslutning havde NFH to spillere udvist, men end ikke her formåede VHK at spille sig en scoring. Carin Strømberg huggede bolden et stykke over mål.

Kristina Jørgensen begyndte at finde sig selv. Hun begyndte at tage ansvar, og hun lukkede ned for en ræddelig første halvleg med en flot reducering. 9-12.

Kampen i tal

Viborg HK-Nykøbing Falster Håndboldklub 23-21 (9-12)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Carin Strömberg 6, Kristina Jørgensen 6, Maria Fisker 4, Moa Högdahl 2, Ida-Marie Dahl 2, Stine Andersen 1, Madeleine Östlund 1, Anne Sofie Filtenborg 1

Udvisninger: Viborg HK 2, NFH 4

Rødt kort: Isabella Jacobsen, NFH

Tilskuere: 1417

Dommere: Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm

Annonce

VHK sled sig tilbage

VHK kom fint ud fra pausen, og denne gang skulle der ikke gå længe før bolden blev tæsket i kassen. Maria Fisker blev spillet helt fri på første angreb, og scorede til 10-12. Anna Kristensen fulgte op med en redning på det efterfølgende NFH-fremstød, og herfra blev Maria Fisker på ny sendt afsted. Denne gang trak hun en to-minutter og et straffekast, som Kristina Jørgensen eksekverede af to omgange.

NFH smed den væk igen, og VHK angreb for en udligning. Den kom dog ikke. Først brændte Maria Fisker - og dernæst Line Haugsted. NFH trak fra igen, og var 10 minutter inde i halvlegen oppe med 13-16.

To hurtige scoringer fra Kristina Jørgensen og Anne-Sofie Filtenborg gjorde dog, at de grønblusede hægtede sig på, og det lugtede lidt af, at vi ville få en tæt afgørelse.

Med et kvarter igen kom den så - udligningen. Carin Strømberg steg til vejrs og tæskede kuglen ind til 18-18. Status quo for første gang siden 0-0.

Anna Kristensen begyndte for alvor at tage fra, og det gav VHK muligheden for at komme foran for første gang i opgøret. Carin Strømberg blev smadret i gulvet af NFH's Isabella Jacobsen, som fik et direkte rødt kort for forseelsen. Den hårdføre svensker kom heldigvis hurtigt på benene igen, og efter en timeout fik hjemmeholdet skudt sig i front for første gang i opgøret.

Kristina Jørgensen, som virkelig spillede sig op i anden halvleg, fandt på smukkeste vis Stine Andersen, som sikkert bragte VHK'erne foran med 19-18. Det var Jørgensens sjette assist i kampen.

NFH havde store problemer med at score, men den helt store profil, Johanna Westberg, havde VHK-defensiven svært ved at styre. Med syv minutter igen bragte hun gæsterne foran med 19-20, hvilket var - hold nu fast - hendes 13. scoring i opgøret.

Det var helt lige til det sidste. Maria Fisker udlignede til 21-21 med tre minutter igen, og Anna Kristensen pillede Johanna Westberg i den anden ende. Modsat satte en nu sprudlende Kristina Jørgensen Ida-Marie Dahl op. 22-21 med bare halvandet minut igen.

NFH tog timeout, men uden effekt - Johanna Westberg brændte efterfølgende. Det begyndte for alvor at koge i Vibocold Arena. Foran med én tog Jakob Vestergaard sin sidste timeout med 30 sekunder tilbage af opgøret.

VHK fik lov til at køre det sidste angreb til tiden løb ud, og i sidste sekund satte Carin Strømberg det sidste søm i kisten. Viborg HK vandt kampen med 23-21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce