Annonce
Rundt om Viborg

Trods lang tids lukning: Lille biograf regner med at klare corona-skærene

Karup Bio er som andre biografer i Danmark for tiden gabende tom. Men umiddelbart er Karup-biografens eksistens ikke truet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er træls at holde lukket. Men Karup Bio klarer trods manglende indtægter foreløbig de faste udgifter og er ikke truet på eksistensen, siger formanden.
Annonce

Karup: - Der er ikke grund til at male Fanden på væggen. Vi har kun ét problem: manglende indtjening.

Frank Johansen, formand for Karup Bio, har stadig overskud til at tage situationen en smule humoristisk, selv om det nu snart er to måneder siden, der var gæster til filmforestillinger i den lille frivilligt drevne biograf.

Karup Bio i Bredgade er trods de manglende indtægter ikke i fare for at måtte lukke permanent. Blandt andet fordi udgifterne heller ikke er så store. Der er kun en ganske lille lønudbetaling, og de faste udgifter til afskrivninger på gæld og til huset, som biografen selv ejer, er der heller ingen problemer med at klare. Endnu.

- Med mindre vi slet ikke kommer i gang, inden året er omme, er vi ikke truet på eksistensen, siger Frank Johansen, der dog håber, at biografen som et anpartsselskab kan få del i en af regeringens corona-hjælpepakker. Det er man sammen med biografens revisor ved at undersøge.

Formand Frank Johansen er ærgerlig over, at Karup Bio må ligge stille for tiden. Men han tror på, at biografen nok skal klare sig til, vi kommer på den anden side af coronakrisen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Færre forestillinger

Skønt Karup Bio ApS forventer at klare coronaskærene, erkender formanden, at det er frustrerende ikke at kunne vise film for et publikum. Og ikke at vide hvornår det er muligt igen.

- Selv om vi skulle få lov til det efter den 10. maj, ved jeg ikke, om vi kommer i gang med det samme. Spørgsmålet er, om folk vil komme - og også om vores frivillige personale også har mod på det, siger Frank Johansen.

Han tilføjer, at det under alle omstændigheder sikkert bliver med hygiejne- og afstandsrestriktioner samt krav om ekstra rengøring. Det vil givetvis reducere antallet af filmforestillinger betydeligt.

- Vi vil nok højst kunne køre mere end en forestilling om dagen, for vi vil ikke kunne overkomme at gøre rent over alt flere gange om dagen, forudser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce