Annonce
Rundt om Viborg

Trods nattefrost: Friluftsbad bliver gjort sommerklar

Der blev blandt andet gjort klar på legepladsen, da frivillige lørdag tog endnu en tørn med at gøre Kølvrå Friluftsbad sæsonparat. Foto: Morten Dueholm
Kølvrå Friluftsbad har måttet trække sæsonåbningen. I mens bliver alt gjort klart. En flok frivillige gav den lørdag igen "en skalle" ude som inde.

Kølvrå: Lige så fremragende maj var sidste år til udendørs badning, lige så skidt ser det ud i år. Men sæson er sæson, og Kølvrå Friluftsbad, som sidste år åbnede tidligt i maj, gør sig uanset det kølige vejr klar til sin vist nok 47. sæson.

- Det har jo ikke været vejr til det, og desuden har det været meget dyrt at varme bassinvandet op. Men vi kan vist ikke blive ved med at trække den, lød det fra Lene Kemper, kasserer i friluftsbadet og mangeårig frivillig, da hun og en del andre fra lokalområdet lørdag havde endnu en arbejdsdag for at klargøre bassin, bygning og omgivelser.

Der blev malet, slået græs, gjort rent i bassiner og på legeområdet. Og meget andet.

- Vi er så heldige at kunne samle en god flok, når vi kalder - både fra bestyrelsen og andre, der giver et nap med, fortalte Lene Kemper.

Annonce
Det har jo ikke været vejr til det, og desuden har det været meget dyrt at varme bassinvandet op. Men vi kan vist ikke blive ved med at trække den

Lene Kemper, kasserer og frivillig i Kølvrå Friluftsbad

Åbner den 25. maj

Åbningsdagen er nu sat til lørdag den 25. maj. Og der skal nok være en del, der tager en dukkert den dag, om det er sommervejr eller ej.

Og i hvert fald vil mange sikkert dukke op på matriklen Ringvej 98a, for Kølvrå Friluftsbad er mere end et svømmebad. Det er også et lokalt hygge- og samlingssted, hvor kølvråboerne mødes i sommerhalvåret med og uden medbringende badetøj.

Omkring 6000 købte billet til friluftsbadet i 2018, og det var tre gange så mange som året før, der til gengæld også et ualmindeligt ringe år - vejr- og bademæssigt.

Sædvanligvis sælger Kølvrå Friluftsbad i løbet af en sæson, der typisk varer fire måneder, mellem 3000 og 4000 billetter. Men det er som sagt ikke et udtryk for, hvor mange, der besøger badet, for mange kommer også bare som "gratister" for at hygge sig med andre, spille minigolf, drikke en kop kaffe og måske spise en is eller en pølse.

Snart også med palmer

I år regner friluftsbadet med at kunne tage en slags "palmehave-lounge" i brug under den overdækkede del af terrassen. Men indvielsen må dog nok vente til efter sæson-åbningen.

- Vi har jo købt en del planter - blandt andet palmer - men dem har vi måttet sætte ind igen, for de kan ikke klare den nattefrost, vi har haft, fortalte Lene Kemper, da folkebladet kiggede forbi.

Flokken af frivillige omkring badet sørger altså hvert år for, at hus, bassiner og andre arealer kan indtages på ny. Men ind i mellem er rengøring og småreparationer ikke nok til at klare slid og tidens tand.

Sidste år fik friluftsbadet derfor en kommunal bevilling til en større istandsættelse af bygning, hvor man blandt andet fik renoveret bruserummene og etableret et handicaptoilet.

Store som små var med, da bestyrelsen havde indkaldt sig selv og andre i "netværket" til arbejdsdag i friluftsbadet i Kølvrå. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce