Annonce
Rundt om Viborg

Trods nedlukning og flytning: Genbrugsbutik har haft fin fremgang i år

Flytningen fra byens udkant til centrum har fået flere unge til at jagte gode genbrugsfund i Røde Kors-butikken i Karup. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Karup: Trods fire måneders corona-nedlukning har Røde Kors-genbrugsbutikken i Karup allerede solgt mere i år end i hele 2019.

Det skriver Hanne Mette Thagaard, formand for Røde Karup, i en pressemeddelelse.

Hun begrunder det især med, at genbrugsbutikken i sommer flyttede fra Industrivej i byens nordlige udkant til Østergade 22 i centrum. Dertil kommer, at butikken nu er blevet dobbelt så stor og dermed kan præsentere flere varer og på en bedre måde.

"Det ligner jo slet ikke en genbrugsbutik," lyder det ofte fra kunder.

Flytningen har også betydet, at flere unge mennesker nu besøger Røde Kors-butikken på jagt efter gode fund, fortæller Hanne Mette Thagaard.

- Det lover godt for indstillingen til forbrugs- og klimaproblematikker, mener hun.

Røde Kors-formand Hanne Mette Thagaard, der her ses ved indvielsen af den nye genbrugsbutik i Østergade i Karup, glæder sig over, at salget her er langt bedre, end da butikken lå på Industrivej. Arkivfoto: Morten Pedersen

Røde Kors Karup-formanden fremhæver også det sociale aspekt for de omkring 50 mennesker, der på en eller anden måde er tilknyttet butikken og håndteringen af genbrugsting.

Mens butikken altså kører fint under coronakrisen, er der større udfordringer for andre af de lokale Røde Kors-aktiviteter. Dog er der stadig gang i blandt andet besøgstjenesten og nørklegrupperne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce