Annonce
Viborg

Trods tab af festsal: Branden ramte den rigtige side af vejen

Ambulatoriet og festsalen er hårdt medtaget af mandagens brand. Foto: Morten Pedersen
Selvom den gamle festsal formentlig er helt udbrændt, så glæder man sig i regionspsykiatrien alligevel over, at man ikke skulle evakuere de flere end 100 patienter - og at ingen kom til skade.

Viborg: Når nu det skulle være, så var det på den rigtige side af vejen, at ilden i går bredte sig i Søndersøparken.

Lige over for den stærkt medtagede bygning ligger det psykiatriske sygehus med skadestue, sengeafsnit og retspsykiatri. Ingen af de omkring 115 patienter blev dog påvirket af branden, fortæller ledende overlæge i Regionspsykiatri Midt, Kirsten Gøtzsche-Larsen.

- Vi havde jo i tankerne, om vi skulle have patienterne ud i busser og så fordeles til andre steder, men det har der overhovedet ikke været behov for, konstaterer hun.

Patienterne tog det pænt, fortæller hun ligeledes.

Kirsten Gøtzsche-Larsen roser også myndighedernes måde at håndtere den voldsomme brand på:

- Vi har haft et formidabelt samarbejde med både politi og redning. Indsatslederen har informeret ledelsen her på et meget høj niveau.

Annonce

Græder over festsal

Den ledende overlæge vurderer, at omkring 20 medarbejdere i ambulatoriet skal genhuses.

- Men så må vi rykke sammen, og så håber vi på, at det ikke tager hele og halve år, før der er noget nyt klar, siger hun og fortsætter:

- Og så skal vi i løbet af i dag også finde ud af, om det her får betydning for de patienter, som skal til udredning, inden de bliver sat i behandling.

Bygningsspecialister samt forsikringsselskabet skal nu se nærmere på de brændte bygninger.

- Vi kommer til at græde over tabet af den store, flotte festsal, som mange har haft glæde af - men det, at ingen er kommet til skade, er jo den store lykke. Det er vi virkelig glade for. Det andet er kun ting, siger Kirsten Gøtzsche-Larsen, der går ud fra, at den gamle sal er helt færdig.

- Den ser ikke godt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce