Annonce
112

Truede ekspedient med pistol: 21-årig vestjyde får straksdom for røveri på OK-tank

Ved 22-tiden den 8. november gik den unge mand ind i butikken her på Koldingvej i Viborg. Han var maskeret og bevæbnet med en hardball-pistol. Fredag blev han idømt seks måneders fængsel for røveriet. Foto: Eskil Lyngsøe.
En ung mand fra Thyborøn fik sig fredag middag en straksdom på et halvt års ubetinget fængsel for et røveri i Viborg i november. Han stjal kontanter og cigaretter og truede ekspedienten med en hardball-pistol.
Annonce

Viborg: Om aftenen den 8. november begik en 21-årig mand et røveri mod OK-tanken på Koldingvej i Viborg.

Omkring klokken 22 gik han ind i butikken - fuldt maskeret og med en sort pistol i hånden.

"Det er et røveri. Giv mig pengene. Skynd dig. Giv mig også cigaretter."

Sådan sagde røveren til kioskens ekspedient, mens han holdt pistolen frem og sigtede på personen bag kassen.

Fredag middag blev den 21-årige mand fra Thyborøn fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Da anklager Katrine Melgaard havde læst røverisigtelsen højt, sagde forsvarer Rikke Wagenblast Sørensen efterfølgende, at den unge mand erkendte forholdet.

Den unge vestjyde indrømmede altså, at det var ham, der med en hardball-pistol havde truet ekspedienten til at udlevere de 60 pakker cigaretter og et kontantbeløb på 6160 kroner.

Efter røveriet i OK-tanken udsendte politiet dette billede, som viser den 21-årige mand, da han gik ind i butikken. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Annonce

DNA-spor ledte til ham

Den unge mand var mødt op i retten i joggingtøj og gummisko, og han sad uroligt og rokkede med benene, da anklageren stillede ham sine spørgsmål.

I den weekend, hvor røveriet fandt sted, havde han været på besøg hos en ven i Viborg. Denne fredag aften var vennen på arbejde, og den 21-årige tog derfor en hardball-pistol, noget mørkt tøj og en elefanthue på og cyklede ned i kiosken på en lyserød damecykel. Og hvorfor gjorde han det så?

- Det ved jeg ikke, svarede han, da anklageren stillede netop det spørgsmål.

Han fortalte, at han fik pengene og cigaretterne udleveret i en sort plastiksæk, hvorefter han cyklede ned til Banestien ved Tranebærvej. Her smed han cyklen, jakken, elefanthuen, handskerne og fem kartoner cigaretter. Derefter tog han pengene og en enkelt karton cigaretter med sig og gik hjem til sin vens bopæl igen.

Om formiddagen den følgende dag fandt en hundelufter alle de ting, som den 21-årige havde efterladt. Hun kontaktede politiet, som kom og hentede de mange ting og sager.

Derefter blev der lavet DNA-undersøgelser af både cykelstyret, handskerne og elefanthuen, og undersøgelserne viste efterfølgende, at DNA'et passede med den unge mand fra Thyborøn. På den baggrund kunne politiet anholde ham torsdag aften.

Annonce

Seks måneders fængsel

Forsvarer Rikke Wagenblast Sørensen sluttede spørgsmålene til sin klient ved at få ham til at bekræfte, at hans handlinger var dumme, at han fortrød, og at han havde forståelse for, hvor voldsomt det kan være for en ekspedient at blive udsat for et røveri.

- Er du enig med mig i, at det her var ret dumt?

- Ja, svarede han kortfattet.

- Fortryder du, at du gjorde det?

- Ja.

- Forstår du, hvilke konsekvenser, det kan have haft for ekspedienten?

- Ja.

- Så har jeg ikke flere spørgsmål, sluttede forsvareren.

Da manden gav udtryk for, at han gerne ville have en dom med det samme, trak dommeren sig tilbage i et lille kvarters tid. Herefter afsagde hun sin dom mod den 21-årige: Seks måneders ubetinget fængsel.

I straffen lagde retten vægt på, at manden havde truet ekspedienten med en pistol, og at han havde været maskeret. I formildende retning spillede det ind, at han er ung, og at han ikke tidligere er straffet af betydning før denne sag.

Den unge mand modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce