Annonce
Viborg

Trusler og uhøvisk tale mod Viborg-betjente

En 37-årig skibonit har det svært med Viborgs politibetjente. Arkivfoto: Michael Bager
En 37-årig skibonit har det svært med Viborgs politibetjente. Det har i flere tilfælde medført tilsvining og direkte trusler mod de uniformerede.
Annonce

viborg: En helt egen fortolkning af færdselslovene og et anstrengt forhold til ordensmagten, som gentagne gange har taget en mand fra Skive i ulovligheder, har nu ført til, at den 37-årige skibonit må fire måneder i fængsel.

Det er med baggrund i en stribe færdselsforseelser, men ikke mindst flere forhold for fornærmende adfærd og direkte trusler mod en politiassistent.

Den første episode fandt sted ved Q8 på Indre Ringvej i Viborg i februar 2018. En patrulje spottede tiltalte sammen med andre personer og ville kigge nærmere på dem.

En visitation afslørede narko, som de implicerede blev sigtet for besiddelse af. Desuden fandt man på den 37-årige 5500 kroner, og da et tjek afslørede gæld til det offentlige i form af skyldig skat, fik manden kun lov til at beholde 150 kr.

Det ophidsede manden kraftigt, så patruljen blev overdænget med skældsord, og betjentene fik langefingeren, da de kørte fra stedet.

"Han fik meget lang snor," som en af betjentene sagde som vidne i retten.

Den anden episode fandt sted en måned senere, da en patrulje en marts-dag midt på aftenen ville tjekke en bil på Gl. Aarhus. Den blev ført af skibonittens kæreste, mens ejeren af bilen sad ved siden af. Skibonitten sad selv på bagsædet, og mens politiet fik talt med en medgørlig kæreste, som også tog en negativ narkotest, steg den 37-årige ud af bilen.

Han forsøgte først at komme ind i patruljevognen, men da han åbnede en bildør stillede en af betjentene sig imellem. Det udløste en strøm af ukvemsord med flere varianter over bøsse og luder, og da stemningen var lidt ophedet, blev en anden patrulje kaldt til assistance.

I den var en politiassistent, som den 37-årige havde haft flere "forretninger med". Betjenten blev mødt med direkte trusler rettet mod både ham selv og familien. "Bare vent til om 13 dage, når jeg kommer ud," afsluttede den 37-årige tiraden.

Annonce

Påvirket og uden kørekort

En bred vifte af overtrædelser af færdselsloven i denne sag begyndte i september 2017, hvor den tiltalte kørte bil på Gl. Århusvej i Viborg påvirket af hash. I november samme år, hvor han åbenbart var blevet frakendt kørekortet, blev han stoppet på omfartsvejen ved Rødkærsbro. Det var i påvirket tilstand af både narko og spiritus, og altså uden kørekort.

Manden nåede også at begå fire overtrædelser i 2018. I februar kørsel uden kørekort ved Ilskov, i juni uden kørekort på Tange Søvej påvirket af narko, i august samme forseelse ved Kokholm på Nordre Ringvej i Viborg, og endelig en oktober-nat på Benslehøjvej ved Grønhøj.

Mens den 37-årige erkende trafikforseelserne, kunne han slet ikke genkende at have talt grimt eller truet betjente. Han satte sig også imod konfiskation af en Renault Trafic-varebil. Han påstod, at han slet ikke ejede bilen, men den var dog blevet frigivet af leasing-selskabet, og bilen var ejet af et enmandsselskab med manden som registreret indehaver.

Politiets beslaglæggelse var i første omgang godkendt af både byret og landsret, og nu sanktionerede byretten den endelige konfiskation.

Hvis ellers skibonitten holder sig til loven, så må han ikke køre bil i 10 år, det tidsrum retten frakendte ham førerretten til andet end lille knallert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce