Annonce
Viborg

Tryllekunstneren og sangeren: Ikke til at vide, hvad de udskudte konfirmationer kommer til at betyde

Allan Jensen underholder normalt til konfirmationer med sit trylleri. Foto: Morten Dueholm
Allan Jensen og Helle Skovkjær skal ikke underholde til konfirmationer lige foreløbig. April og maj er ellers Allans bedste måneder på året.

Viborgegnen: Allan Jensen plejer at lave rigtig meget tryllekunst i foråret, men på grund af corona-krisen bliver det ikke tilfældet i år.

- April og maj er de travleste måneder for mig. Jeg laver langt mere der, end jeg gør omkring jul, hvor der ellers er en del julefrokoster, siger Allan Jensen.

Tryllekunsteren bor til daglig i Bjerringbro og har samtidig et job som pædagog 32 timer om ugen.

- Så jeg bliver ikke lige så hårdt ramt, som mine andre fuldtids tryllekunstner-kollegaer gør. Men det er da alligevel 30 procent af min indtægt som tryllekunstner, som ligger i den her periode. Og tryllekunsten er jo medvirkende til, at jeg kan nøjes med 32 timer som pædagog, siger Allan Jensen.

Annonce
Udover sin tryllekunst er Allan pædagog på 32 timer. Foto: Morten Dueholm

Sangerpar bliver hårdere ramt

Helle og Dynes Skovkjær, som står bag koncertvirksomheden "Toner af guld", lever ikke kun af deres sang, men det er alligevel to tredjedele af deres samlede indtægt, som ligger der.

- Så det betyder da helt sikkert noget, men det er ikke fordi, at det er konfirmationerne, som vælter læsset. Det er det faktum, at stort set alt, vi laver i foråret, bliver aflyst. Lige fra koncerter i pensionistforeninger og kirker til netop konfirmationer, hvor det primært plejer at være mig, som har fem til ti solojobs, siger Helle Skovkjær.

Får travlt

Allerede nu ved man, at konfirmationerne bliver afholdt senere på året, og nogle har endda allerede fået nye datoer. Derfor ved Helle Skovkjær også, at indtægten kommer senere.

- Der kommer da til at blive travlt til sommer, når alle tingene skal holdes der i stedet. Mange ting kan jo derfor være samme dag, og så kan det jo blive et problem. Så jeg håber, at indtægten bliver den samme, men man kan jo ikke vide, som det ser ud lige nu, siger Helle Skovkjær.

Allan Jensen ved lige nu heller ikke, hvordan det kommer til at se ud til sommer, men ja-hatten har han i hvert fald ikke pakket væk.

- Jeg ved, at den 26. april og store bededag er de store konfirmationsdage, så det kan jo være, at de konfirmationer ender med at blive spredt ud over flere weekender end bare de to, og så kan det jo i sidste ende give mig mulighed for flere arrangementer, siger Allan Jensen.

- Men det er langt fra sikkert, så jeg må jo bare vente og se, siger Allan Jensen.

Allan Jensen har været tryllekunstner i mange år. Han har blandt andet tilegnet sig stor erfaring i udlandet. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se kortet: Ugens bolighandler i Viborg

Annonce