Annonce
Viborg

"Tryllerik" former den næste generation i Hald Ege

Erik Rasmussen fylder 60 år den 24. december. Arkivfoto: Morten Dueholm
Den tidligere landsholdsspiller og superligatræner Erik Rasmussen, som i dag, 24. december, fylder 60 år, er nu fodboldtræner og familielærer på Hald Ege Efterskole.
Annonce

60: I starten af årtusindet var han en af landets mest lovende fodboldtrænere, men i dag underviser han efterskoleelever udi fodboldkunsten.

Den tidligere landsholdsspiller Erik Rasmussen, der torsdag 24. december fylder 60 år, stoppede i 2018 som cheftræner for Vendsyssel FF for i stedet at blive fodboldtræner på Hald Ege Efterskole.

Her former han ikke kun unge fodboldtalenter på livet inden for banen, men også uden for banen qua sin rolle som familielærer.

Her kan den flamboyante sjællænder dele ud af erfaringerne fra et langt liv i fodboldens og festlighedernes verden.

Midtbanespilleren med tilnavnet "Tryllerik" kunne formentlig være nået langt længere med sin egen aktive karriere, hvis han havde levet lige så professionelt, som sin daværende Brøndby-træner Morten Olsen ønskede det.

Med sin ekstraordinært gode teknik kom han nemlig i betragtning til Richard Møller Nielsens landshold, og han nåede to landskampe i årene inden Danmarks EM-triumf.

Ifølge Erik Rasmussen selv havde han nået flere landskampe, hvis han ikke under en landsholdssamling var taget på en natklub, hvor han dansede rundt med landstrænerens datter.

Så i stedet for landshold og et skift til udlandet havnede Erik Rasmussen hjemme i Køge Boldklub som spillende cheftræner i perioden 1992-1997.

Siden havde han to år tilbage i den amerikanske indendørsliga, hvor han også spillede i perioden 1984-1989 og gik under tilnavnet "The Wizard", Troldmanden.

Efter spillerkarrierens endegyldige punktum blev han træner og fik rykket Næstved op i 1. division, inden han havnede i FC Midtjylland.

Med en underholdende spillestil og sin menneskelige egenskab som humørbombe banede han vejen for FC Midtjyllands dengang bedste resultater, sølvmedaljer i Superligaen i 2006/07 og 2007/08.

Siden tog han til Aarhus og AGF, men endte med en fyreseddel i maj 2010 efter en nedrykning til 1. division.

Året efter udgav han sin ærlige selvbiografi, "Tilgiv mig - historier fra livet uden for linjerne", hvor han fortalte om et liv med fodbold, fester og utroskab.

/ritzau/


Her kan den flamboyante sjællænder dele ud af erfaringerne fra et langt liv i fodboldens og festlighedernes verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce