Annonce
Viborg

Turistforeningens formand: Med start i maj bliver det en god sommer

Søren Vejle-Cassøe regner med, at turistbranchen nok skal klare sig med en god sommer. Privatfoto
Claus Vejle-Cassøe er lettere positiv omkring turismen i Viborg denne sommer. Han tror på, at folk vil støtte den danske turisme.

Viborg: Coronaen holder lige nu Europa i et jerngreb. Mange har været nødt til at aflyse ferier, og andre rejser ud af Danmark. Samtidig er grænserne også blevet lukket, så der kommer heller ikke turister til Danmark lige nu.

Det er formanden for Turistforeningen for Viborg og Omegn, Søren Vejle-Cassøe, selvfølgelig rigtig ked af.

- De fleste turistattraktioner ville jo have åbnet op nu, så det er klart, at det giver en sæsonudskydelse. Men jeg håber, at de udendørs attraktioner så kan holde åbent det længere ind i efteråret. Det overvejer vi i hvert fald selv, siger Søren Vejle-Cassøe som også er medejer af Verdenskortet i Klejtrup.

For især de udendørs turistattraktioner er sommerhalvåret den altafgørende periode, hvor alle indtægterne falder. Derfor kan denne sæsonudskydelse godt ramme mange af dem, da pengene som oftest er ved at løbe op omkring marts.

- Mange steder har jo brugt en masse penge på reklame, så det er ved at være nu, at der skal penge ind på kontoen igen. Men vi krydser fingre for, at der kunne komme en hjælpepakke, som er rettet mod turistområdet, siger Søren Vejle-Cassøe.

Annonce

God sommer i vente

Det er dog ikke ren ulykke det hele for Søren Vejle-Cassøe. Faktisk er han utrolig positiv omkring den kommende sommer.

- Lige nu ved vi selvfølgelig, at påsken er død. Men kan vi åbne det hele op igen i starten af maj, eller allerede i slutningen af april, så tror jeg på, at den danske turistbranche går en god sommer i møde, siger formanden.

Søren Vejle-Cassøe tror på, at der kan være en chance for, at Danmark kommer ud af corona-krisen tidligere end andre europæiske lande, og det vil kunne hjælpe den danske turistbranche.

- Jeg tror Frankrig, Italien og Spanien vil være længere tid om at komme på den anden side. Så alle dem, der normalt tager sydpå, de bliver nok hjemme, og så kunne man jo håbe, at deres 'støttehjerte' slår til, således, at de vil lege turister i Danmark i år, siger Søren Vejle-Cassøe.

- Og så er der helt sikkert nogen, som trænger til at komme ud og opleve noget, når Danmark åbner op igen, slutter Søren Vejle-Cassøe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce