Annonce
Viborg

Vandreruter for enhver smag: Tusinder kommer til Hærvejsmarchen

Årets Hærvejsmarch finder sted i weekenden, og der er nu flere tilmeldte end på samme tid sidste år. Arkivfoto
Der er flere tilmeldte til årets Hærvejsmarch end på samme tid sidste år.

Viborg: Den tyske hær skal spare. Så de 400 tyske soldater, der plejer at komme til Viborg for at deltage i Hærvejsmarchen, kommer til at glimre ved deres fravær i år.

Ikke desto mindre er tilmeldingen til årets store vandrebegivenhed højere end den var på samme tidspunkt i fjor - hvor marchen endda kunne fejre sit store jubilæum, fordi den blev afviklet for 50. gang.

Søndag ved midnat udløb fristen for at tilmelde sig elektronisk til årets march. Og ifølge Hærvejsmarchens sekretariat var der ved fristens udløb tilmeldt en anelse flere deltagere end sidste år.

Hvor det endelige deltagerantal kommer til at ende, er det for tidligt at gætte på. Selv om fristen for at tilmelde sig elektronisk er overskredet, vil det fortsat være muligt at komme til at deltage. Det kan ske ved at møde personligt op i Kasernehallen på Tingvej 17 fredag mellem klokken 12 og 21, lørdag mellem 5 og 9 om morgenen og søndag mellem klokken 5 og 11.

Annonce
Gennem mange år har der været flere hundrede tyske soldater med til Hærvejsmarchen. På grund af besparelser kommer de ikke i år. Arkivfoto

Hærvejsmarchen har vandreruter for nær sagt enhver smag. Den korteste tur er børnemarchen, som afvikles søndag. Den er kun på fem kilometer - og her kan forældre og bedsteforældre gå med ganske gratis.

Den "rigtige" Hærvejsmarch afvikles over både lørdag og søndag, hvor man går den samme længde begge dage - dog ad vidt forskellige ruter, der bringer deltagerne rundt i noget af Danmarks smukkeste natur rundt om Viborg.

Her kan man vandre enten 10, 20, 30, 40 eller 45 kilometer hver dag.

Men der er også mulighed for at deltage i den noget muntre udgave af vandringen, nemlig karnevalsmarchen på 20 kilometer, som afvikles lørdag.

Er man mere til at vandre i stilhed og i sit eget selskab, kan man søndag deltage i pilgrimsvandringen på enten 10 eller 20 kilometer. Den har fælles start fra Paradepladsen klokken 8 - og inkluderer en andagt i Viborg Domkirke.

Vejrudsigten for weekenden lyder foreløbig på varmt og tørt vejr.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce