Annonce
Viborg

Tusindvis af viborgensere drog afsted på skattejagt: - Vi kombinerer naturen og litteraturen

Viborgenserne kunne igen i år tage en tur ud i skoven med et skattekort i hånden. Det tilbud har masser af friluftsglade familier takket ja til. Foto: Morten Pedersen
Viborg Bibliotekerne har igen i år arrangeret skattejagter for friluftsglade viborgensere. Her har familierne kunne få sig en oplevelse i deres ferie ved at kombinere natur og litteratur med et skattekort i hånden.

Hald Ege: En god samling biler holder allerede parkerede på grus-pladsen ved siden af Hald Ege Idrætscenter, og udover de rislende blade i skovbunden og fuglesangen fra trætoppene høres der også børnegrin inde fra skoven. Det kræver da heller ikke mange skridt op ad stien, før man støder på de første naturglade familier, der har fået fingrene i et skattekort.

Julie Fabian har taget sine to børn og deres bedsteforældre med på skattejagt, og dét er især den yngste, Ella på fire år, yderst begejstret for.

- Kom! Jeg har fundet en af posterne, råber hun til resten af familien, som stadig er omkring 50 meter bag hende.

- Det er jo en rigtig hyggelig aktivitet at tage ud til her i efterårsferien, og især den lille er virkelig engageret. Vi er ude i skoven her ofte, fordi min mor bor i området, men det her er jo en ny og anderledes måde at opleve den på, siger Julie Fabian, som bestemt kunne forestille sig, at familien skal en tur på skattejagt igen til næste år.

- Og så er det også bare rigtig hyggeligt herude, supplerer Albert, der lige er fyldt otte.

I år er der i alt arrangeret fem forskellige skattejagter i området, og det er Viborg Bibliotekerne, der står bag konceptet.

Annonce
Viborg Bibliotekerne har i alt arrangeret fem forskellige skattejagter i år, som handler om alt fra trolde til middelalderen.

En stor kombination

Også Katrine Mathiesen, som er projektleder på skattejagterne, har taget sin familie med på tur i skoven. Og hvis man spørger hende, er de bestemt ikke ene om den ide.

- Vi har ikke opgjort tallene helt præcist endnu, men jeg tør godt sige, at der i hvert fald er 6.000 mennesker, der har været forbi for at hente et skattekort. Det er en positiv overraskelse, for vi har jo ikke været specielt heldige med vejret, siger den 30-årige børnekulturformidler.

De fem skattejagter har alle til formål at få viborgenserne til at læse mere i deres dagligdag. Selvom de handler om alt fra middelalderen til en historie om trolde, har de nemlig alle det til fælles, at de har fokus på læring.

- Vi har forsøgt at samle generationer ved at kombinere natur og litteratur. Det kan jo umiddelbart kaldes for en succes, for der er mange familier, der har tradition for at tage turen herud i skoven og gå på skattejagt hvert år i deres efterårsferie, fortæller Katrine Mathiesen.

Børnekulturformidleren understreger også, at det bestemt er planen, at viborgenserne igen til næste år kan tage en tur forbi biblioteket for at hente skattekort.

Projektleder Katrine Mathiesen har lørdag formiddag selv taget sin familie med ud på jagt efter skatten.
Skattekortene har man ugen ud kunne afhente på biblioteket.
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce