Annonce
Rundt om Viborg

Tvangsopløsning aflyst: Biogasselskab kører videre

Wolfgang Schubert, formand for Frederiks Varmeværk, ser frem til, at der igen kan komme skred i planen om at fyre med naturgas fra Grønhøj. Arkivfoto
Grønhøj Biogas ApS er ikke længere under tvangsopløsning. På Frederiks Varmeværk, der ser frem til at kunne fyre med med biogas, er der glæde over det.

Grønhøj/Frederiks: - Det er glædeligt. Nu kan vi forhåbentlig komme videre.

Wolfgang Schubert, formand for Frederiks Varmeværk, har med tilfredshed noteret sig, at Grønhøj Biogas ApS i Erhvervsstyrelsens virksomhedsregister ikke længere står kategoriseret som "under tvangsopløsning".

Han håber nu, at varmeværket i løbet af efteråret kan komme til at fyre med biogas fra Grønhøj. Det har længe været planen, at værket skulle skifte fra naturgas til biogas, men projektet har delvist været sat i stå, siden det for et par måneder siden kom frem, at anpartsselskabet bag biogasanlægget på Mønstedvej 36 ved Grønhøj på begæring af Erhvervsstyrelsen var på vej til at blive retligt tvangsopløst.

- Vi satte etableringen af rørledningen i bero, for vi ville ikke tage en risiko med yderligere 3,5 millioner kroner, siger Wolfgang Schubert.

Og selv om Grønhøj Bioenergi ApS nu tilsyneladende kører videre, skal Frederiks Varmeværk alligevel have en snak med folkene bag biogasselskabet om at sikre investeringen, før entreprenørarbejdet kan gå i gang. Wolfgang Schubert forventer dog, at den del også snart falder på plads.

Annonce
Vi satte etableringen af rørledningen i bero, for vi ville ikke tage en risiko med yderligere 3,5 millioner kroner

Wolfgang Schubert, formand Frederiks Varmeværk

Investering på 13 mio. kr.

Selve rørlægningen - cirka fem kilometer - forventes at kunne klares på cirka fem uger. De nødvendige aftaler med lodsejere er indgået. Det kan dog godt være, at grave- og rørarbejdet først gennemføres hen i august-september for ikke at genere landmændenes kornhøst.

Foruden rørledningen investerer Frederiks Varmeværk også i blandt andet en ny gasmotor og ny teknologi på selve værket. I alt vil det således koste omkring 13 millioner kroner at gå fra naturgas til biogas. Men beregninger viser, at investeringen nemt tjener sig hjem, så fjernvarmeforbrugerne i byen undgår en stor prisstigning, som ville være konsekvensen af at fortsætte med naturgas. Dertil kommer at biogas er mere miljøvenlig at fyre med.

Når Grønhøj Bioenergi har været meldt "under tvangsopløsning" skyldes det, at selskabet ikke i tide har sendt årsregnskabet for 1. oktober 2017 til 30. september 2018 ind til myndighederne.

Det er tilsyneladende nu sket, men regnskabet er dog ikke offentliggjort i virksomhedsregistret endnu.

Torsdag i sidste uge blev der i Skifteretten i Viborg holdt et møde i forbindelse med Erhvervstyrelsens anmodning om tvangsopløsning.

Det blev på mødet oplyst, at regnskabet netop var fremsendt til Erhvervsstyrelsen. Men da den nødvendige dokumentation endnu ikke forelå, besluttede retten at sende sagen videre til likvidation. Birgitte Jørgensen, advokatfirmaet Dahl i Viborg, blev udpeget til jobbet.

Ingen likvidation

Efterfølgende talte folkebladet med Birgitte Jørgensen, der på det tidspunkt ikke havde modtaget de relevante dokumenter fra Skifteretten.

Og da tvangsopløsningen af Grønhøj Bioenergi ApS nu er droppet, bliver likvidationen heller ikke gennemført.

Bag Grønhøj Bioenergi ApS står erhvervsfolk som Esper Goul, Brøndum ved Skive, og lokale Christian Nors. Førstnævntes kone, Lotte Holmgaard Goul, står opført som "reel" ejer, mens anpartsselskabet adresse er hos Christian Nors på adressen Guldborgvej 12 nær Skelhøje.

Grønhøj Bionergi ApS, der ejer og driver biogasanlægget på Mønstedvej ved Grønhøj, er ikke længere under tvangsopløsning. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce