Annonce
Navne

Tvillingerne fra Solhøj runder de 70 år

Inge og Knud Nielsen.
Inge og Knud Nielsen blev født på slægtsgården Solhøj i Ravnstrup, da den sidste lyng blev pløjet om til agerbrug. De har livet igennem dyrket nogle af de samme interesser. I morgen fylder de 70 år.
Annonce

70: Inge og Knud Nielsen gik i Ravnstrup Forskole i tre år, derefter to år i hovedskolen og fra 6. klasse i Hald Ege Skole.

Her gik Inge ud af 8. klasse, mens Knud tog realeksamen. Inge var på Nr. Nissum Efterskole og blev udlært kommis i Østerbølle. Hun har i tre omgange arbejdet hos købmanden i Grønhøj, og var i 22 år ansat på Stofgården i Grønhøj, inden hun sluttede sit arbejdsliv som ekspedient i stofbutikken Fjølner i Sct. Mathias Gade i Viborg.

Knud blev uddannet som elektriker og var indkaldt som soldat ved Livgarden i Sandholmlejren. Han kom på LMH Højskolen i Hillerød og blev ansat på KFUMs soldaterhjem i Sandholm. Herfra videre som først assistent og senere leder af KFUMs Soldaterhjem i Oksbøl.

Fra 1979 var han i fem år leder af KFUMs Soldaterhjem i Kølvrå. På det tidspunkt fik han jobbet som pedel og serviceleder ved Karup Rådhus.

Ved kommunesammenlægningen kom han videre til Viborg Kommune og var først med til at nedlægge funktionerne i Karup for derefter at samle de forskellige afdelinger i Viborg til at have hjemme i Viborgs nye rådhus.

Annonce

Samlingspunkt

Barndomshjemmet Solhøj var gennem 50 år på flere måder et samlingspunkt i Ravnstrup og omegn.

Der var en stor omgangskreds og et specielt nabosammenhold. Hvert år blev der samlet grene til et stort sankthansbål på selve højen, og rigtig mange mennesker fra egnen mødte frem til fællessang og tale og fik på værdig vis sendt heksen ad Bloksbjerg til.

Inge Nielsen bor på Resenfeldevej 5 i Grønhøj. Hun er gift med Henning, og parret har to børn og tre børnebørn.

De har gennem årene camperet i Skandinavien og Europa og tager nu gerne med på en bustur.

Det er som nævnt sønnen Claus, som nu ejer og driver Solhøj.

Knud Nielsen er gift med Anne Grethe, og de bor på adressen Gyvelvej 8, Kølvrå. De har tre børn og seks børnebørn.

De har tidligere lejet sommerhus, men har nu deres eget i Søndervig, hvor familien gerne samles. To af deres børn har arbejdet i Kibbutz i Israel, hvor de er besøgt.

Her om en måneds tid drager Knud og Anne Grethe til Jerusalem, hvor de skal deltage i humanitært og socialt arbejde blandt ofre i de store konflikter i området.

Annonce

Menighedsrådene

Inge og Knuds far var søndagsskoleleder i Ravnstrup Missionshus, hvor mange af egnens børn var med søndag formiddag.

Som børn og unge spillede de begge håndbold i Romlund-Ravnstrup KFUM, som det hed dengang, og var aktive i den civile KFUM & KFUK-forening.

Om de fælles interesser senere i livet fortæller de:

- Inge har været valgt til menighedsrådet i Frederiks i tolv år og til skolenævnet ved Frederiks Skole. I dag er hun kasserer og udlejer i Grønhøj Kulturhus.

- Knud har været valgt til menighedsrådet i Kølvrå i tyve år og været kirkesanger. Han var valgt til skolenævnet ved Kølvrå Skole og til IMs bestyrelse. I dag er han formand for bestyrelsen for Soldaterhjemmet i Kølvrå, lyder deres beretning om fælles interesser og medvirken i lokalsamfundet.

Samtidig tilføjer de, at deres storebror Sigfred Nielsen, der nu ejer og bor på Strømgård, i mange år har været valgt til menighedsrådet i Ravnstrup.

- Vi havde en fantastisk barndom og ungdom i Ravnstrup KFUM og oplevede et sammenhold og nogle livsværdier, der har præget os hele livet, slutter de i fællesskab.

– Og jeg kommer jo stadig i mit barndomshjem på Solhøj, der nu ejes af min søn Claus og hans familie, tilføjer Inge.

Deres 70-års fødselsdag i morgen søndag den 15. september fejres ad flere omgange.

I dag, lørdag, har Inge inviteret naboer og venner. Familiefesterne holdes på dagen i morgen hos Knud i Kølvrå og næste lørdag hos Inge i Grønhøj.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Annonce