Annonce
112

Tyve på turné i weekenden: Fem lokale kirker ramt af indbrud

Fra graverhuset her ved Klejtrup Kirke kom tyvene af sted med en hækkeklipper til en værdi af 4300 kroner. Arkivfoto: Jens Frandsen.
I løbet af weekenden har fem forskellige kirker i og omkring Tjele-egnen haft besøg af ubudne gæster.

Tjele-egnen: - Vi har ikke bare en formodning, vi har en kraftig formodning om, at der er en sammenhæng mellem indbruddene.

Sådan siger politikommissær Peter Justesen mandag morgen om en serie af indbrud mod fem forskellige landsbykirker i Viborgs østlige og nordøstlige opland.

Mellem torsdag eftermiddag og søndag formiddag i sidste uge blev der begået indbrud i graverhuse i kirkerne i Løvel, Hersom, Kvorning, Klejtrup og Vejrum.

Alle de fem indbrud fulgte det stort set samme mønster, hvor banditterne enten kom ind i graverhusene ved at smadre eller at bryde vinduer eller døre op, hvorefter de kunne tage for sig, af hvad de nu kunne finde.

Annonce

Kontanter og udstyr

Det var i graverhuset ved Klejtrup Kirke, at tyvene havde bedst held. Her stjal de en hækkeklipper til en værdi af 4300 kroner. Fra Kvorning Kirke blev der stjålet nogle batterier og nogle sikringer, oplyser politiet.

Fra graverhusene ved kirkerne i Løvel, Hersom og Vejrum ser det umiddelbart ikke ud til, at der blev stjålet noget, lyder det fra Peter Justesen.

Mandag morgen havde politiet endnu intet spor af gerningsmændene, og det har ikke gennem videomateriale fra kirkernes graverhuse været muligt at finde frem til dem.

Ifølge politiet er tyvene tydeligvis gået efter eventuelle kontantbeholdninger eller professionelt haveudstyr som den hækkeklipper, der blev stjålet i Klejtrup Kirke.

Her blev indbruddene begået:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce