Annonce
Viborg HK

U17-piger får ny cheftræner:  Meldte sig ledig og blev hurtigt opsnappet af Viborg HK

Viborg HK's U17-piger får ny cheftræner i den kommende sæson. På billedet ses bagspilleren Signe Vetter. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Det er en meget erfaren håndboldmand, som i næste sæson skal være cheftræner for Viborg HK's U17-piger. Valget er faldet på 48-årige Anders Fredsgaard, som dermed erstatter Tonny Hoberg, der ellers for få måneder siden blev præsenteret i trænerjobbet.
Annonce

Håndbold: - Efter samlet godt otte år i Kolding IF er jeg nu på jagt efter et nyt håndboldprojekt tættere på bopælen i Skive. Har I et spændende projekt til mig, så send en besked eller giv mig et kald.

Sådan skrev 48-årige Anders Fredsgaard på Facebook den 1. juli.

Samme dag ringede Viborg HK's ligatræner Jakob Vestergaard til Anders Fredsgaard for at høre nærmere om, hvad han ledte efter.

De to håndboldelskere var kredstrænere sammen i Aarhus for cirka 20 år siden og har efterfølgende været en del af et håndboldmiljø, hvor man typisk kender mange mennesker på kryds og tværs mellem de forskellige klubber.

- Jeg synes, det er rigtig positivt, at jeg kan lave et opslag på Facebook den 1. juli og allerede nu have et nyt trænerjob på plads siger Anders Fredsgaard, som fra og med næste sæson skal være cheftræner for Viborg HK's U17-piger.

Annonce

Masser af erfaring

Anders Fredsgaard får hovedansvaret for U17-pigernes førstehold, mens Mario Omercevic skal stå i spidsen for andetholdet.

- Der er er vildt mange U17-piger i Viborg HK. Jeg har en liste med over 60 piger, og rygtet går på, at der er mange dygtige spillere. Det bliver en fed gruppe at arbejde med og svært at udtage et førstehold, siger Anders Fredsgaard, som privat bor i Skive.

Mario Omercevic (billedet) skal arbejde sammen med Anders Fredsgaard og bliver cheftræner for U17-pigernes andethold. Arkfoto: Johnny Pedersen

Det er cirka 30 år siden, at Anders Fredsgaard for første gang stiftede bekendtskab med at være håndboldtræner. Det var i Aarhus-klubben Brabrand IF, hvor han blandt andre trænede Anders Eggert i flere sæsoner.

Har har også nået at være assistenttræner for Mors Thy Håndbolds ligaherrer, og de seneste år har han arbejdet på fuldtid med håndbold i Kolding IF, hvor han var ansat som klubadministrator og udviklingsansvarlig.


Der er er vildt mange U17-piger i Viborg HK. Jeg har en liste med over 60 piger og rygtet går på, at der er mange dygtige spillere. Det bliver en fed gruppe at arbejde med og svært at udtage et førstehold

Anders Fredsgaard


- Jeg havde kontakt til forbund og kommune. Jeg var tovholder på trænersiden, og så var jeg også selv på halgulvet. I Kolding var jeg blandt andet med til at indføre, at flere af klubbens U17- og U19-spillere blev trænere for nogle af de yngre årgange.

- Jeg synes, det er vigtigt, at trænerne selv kan vise noget på banen, og det er et plus for klublivet, at de yngre spillere kan se deres træner spille kamp, siger Anders Fredsgaard, som også har arbejdet med at arrangere stævner og håndboldskoler.

I første omgang er det U17-pigerne, som Anders Fredsgaard skal koncentrere sig om i Viborg HK, men på sigt håber han på mere end det.

- Mit håb er, at mit trænerjob bliver en del af en fuldtidsbeskæftigelse i klubben. Men det er noget, som Viborg HK skal have fundet økonomien til, og det er ikke nemt, siger Anders Fredsgaard, som peger på, at han eksempelvis også kan bidrage til morgentræningen i Viborg Elite-regi.

Annonce

Ingen Tonny Hoberg

Aftalen med Anders Fredsgaard betyder, at U17-pigernes trænerteam for sæsonen 2020/21 er på plads. Og det bliver uden Tonny Hoberg, som ellers i foråret blev præsenteret som den kommende cheftræner for U17-pigerne.

- Han er ikke U17-træner i næste sæson. Jeg har ikke flere kommentarer til det, da det handler om et internt ansættelsesforhold, siger bestyrelsesformand for Viborg HK Forening, Henrik Dam Møller, om bruddet med Tonny Hoberg.

Cheftræner for U19-pigerne i Viborg HK bliver Mads Bendixen.

Tonny Hoberg skal alligevel ikke træne Viborg HK's bedste U17-piger. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce