Annonce
Viborg HK

U17: Viborg HK-piger misser ligakvalifikation trods flot sejr

Viborg HK's U17-piger skal ikke spille liga efter jul. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg HK's U17-piger hentede en flot sejr i Ikast, men det var ikke nok til at kvalificere sig til U17-ligaen, som indledes efter nytår.
Annonce

Ikast: En sejr var ikke nok. Viborg HK's U17-piger skulle vinde med mindst fire mål i søndagens kamp mod Ikast Håndbold, hvis de skulle have en matematisk chance for at overtage midtjydernes ligakvalificerende andenplads.

Det så ellers lovende ud ved pausen, hvor de grønblusede var foran med 12-16, men i anden halvleg kom hjemmeholdet bedre med, og minimerede nederlaget til en enkelt pind. Kampen endte 26-27, og dermed har VHK udspillet sin mulighed for at spille i U17-ligaen efter jul.

- Det var ikke her, at vi missede kvalifikationen. Ikast er et godt hold, og at vi slog dem her, er jo rigtig godt. Problemet er, at vi var dårlige på hjemmebane mod dem. Og så tabte vi et point til Aalborg, mens vi smed en føring kort før tid mod HEI/VRI. Når vi runder af om en uges tid, er det nok det, vi sidder og kigger på, sagde VHK-træner Dennis Pedersen.

VHK-pigerne leverede ellers et fornem præstation, og specielt første halvleg var god. I anden halvleg begyndte de grønklædte at stresse en smule, ligesom energien begyndte at svinde ud.

- Vi satsede for at hente det sidste i de sidste fem minutter, men vi brændte vores chancer, og så gik vi lidt døde, fortalte Dennis Pedersen, som dog var ganske tilfreds med sine spilleres overordnede præstationer.

- Marie Bæth på mål havde 14 redninger, og Thilde Frandsen scorede ni mål på 10 forsøg. Ellers vil jeg gerne fremhæve holdet som helhed. Der var ikke nogen, som ikke præsterede godt.

VHK har to kampe tilbage inden der i 2020 står 1. divisionshåndbold på menuen.

- Vi skal bruge de to sidste kampe på at udvikle. Det var også det vigtigste inden sæsonen gik i gang. Og så skal vi huske, at der også er fine hold i 1. division. Der kommer bare også kampe, hvor vi ikke får så meget ud af det, sagde Dennis Pedersen.

Ikast Håndbold - Viborg HK 26-27 (12-16)

Håndbold, U17-piger, 1. division

Mål for VHK: Thilde Frandsen 9, Julie Kragh 5, Ida Snedker 3, Signe Vetter 3, Julie Lilholt 2, Katinka Hagner 2, Ida Hoberg 2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce