Annonce
Sport

U19: Vildt VFF-comeback sikrede udesejr

Førsteholdsaktuelle Sofus Berger Brix var med i lørdagens U19-kamp, hvor han blandt andet leverede en assist. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF var bagud to gange, da U19-holdet lørdag eftermiddag mødte Kolding IF på udebane. Et vildt comeback og et straffespark i de døende sekunder sikrede dog tre point.

U19 Divisionen: Viborg FF har været spildominerende i sæsonens to første kampe, som begge er blevet vundet. Lørdag eftermiddag var kløverklubben igen mest på bolden, da holdet besøgte et defensivt orienteret, men dog omstillingsstærkt, Kolding IF-mandskab. Det lignede længe, at VFF skulle lide sæsonens første pointtab, men et flot comeback og et straffespark i dommerens tillægstid sikrede de grønblusede den tredje sejr på stribe.

- Kolding levede på omstillingerne, og de havde en situation, hvor de formåede at spille den ned bag vores bagkæde, hvor de fik en friløber. Mads Knügle Svendsen reddede den flot. Den største chance fik de, men vi var mest på bolden. I åbent spil havde vi generelt svært ved at få den store chance, sagde VFF-træner Jakob Brix-Mouritsen om første halvleg, som endte målløs.

- Vi kom ikke godt ud til anden halvleg. Vi spillede for langsomt og brugte hele tiden to ekstra berøringer, og derfor gjorde vi ikke ondt på dem. Kolding gjorde tingene enkelt, spillede bolden fremad på banen, og satsede på de 2-3 spillere, som de tog med frem. De vr dygtige til at komme ind og have retning mod mål. Det endte med, at de fik et hjørnespark, som de scorede på.

Målet faldt allerede fem minutter inde i halvlegen, og i perioden efter fik de yderligere to friløbere, som begge blev afvist af Mads Knügle Svendsen i VFF-målet. Det kunne på dette tidspunkt ligeså godt stå 3-0 til hjemmeholdet.

- Efter friløberne var det som om, at vi fandt noget format. Vi blev enige om, at vi skulle være mere direkte. Det gav os en god situation, hvor vi fandt Sofus Berger Brix inde i feltet. Han vendte flot på deres forsvarsspiller og slog et fladt indlæg ind foran mål, hvor Marcus Jørgensen kom med frem og sparkede den i kassen, berettede Jakob Brix-Mouritsen.

Der var tyve minutter tilbage af kampen, da udligningen faldt. Og det var en stakket frist. Bare to minutter senere blev Kolding IF tilkendt et straffespark. En skandaløs døm ifølge Jakob Brix-Mouritsen.

- Dommeren stod lige ved siden af situationen med frit udsyn. Det lignede skuespil for alle pengene. Dommeren dømte ikke noget, men linjedommeren vinkede pludselig. Han kunne umuligt se, hvad der skete derinde. Det var håbløst, at han skulle tage den beslutning, sagde cheftræneren om det straffespark, som bragte Kolding foran for anden gang i kampen.

Det lå ikke i kortene, at VFF ville få point med hjem fra Kolding, som faktisk fik den fjerde friløber kort efter føringsmålet. Men derefter påbegyndte VFF-drengene et vildt comeback. I det 78. minut samlede Nikolaj Kramer et langt indlæg op, smækkede bolden på tværs af feltet til Magnus Kjellerup Andersen, som sparkede bolden i kassen. For anden gang i kampen havde VFF udlignet.

Og det skulle blive bedre endnu. I tillægstiden tilkæmpede Christian Mathiesen sig et straffespark, som Nikolaj Kramer scorede på, og dermed kunne VFF mod forventning ende med at hive tre point med hjem til domkirkebyen.

- 10 minutter før tid havde vi svært ved at se, at vi skulle stå som vindere af den kamp. Det siger alt om, at der er en god moral og en god tro på tingene. Specielt i anden halvleg, hvor vi ikke tog de rigtige beslutninger, der bibeholdt vi den indædthed. Spillerne accepterede ikke, at det ikke lykkes. De blev ved, og det blev de belønnet for i dag.

Viborg FF har ni point efter de tre første kampe.

Kolding IF - Viborg FF 2-3 (0-0)

Fodbold, U19-divisionen

Mål: 1-0 Nicolai Guldborg Dupont Sørensen (50.), 1-1 Marcus Jørgensen (70.), 2-1 Nicolai Guldborg Dupont Sørensen (72.), 2-2 Magnus Kjellerup Andersen (78.), 2-3 Nikolaj Kramer (91.)

Advarsler: KIF 2, VFF 2

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce