Annonce
Bjerringbro

Ud og hjem på samme dag: En lang dag i København

BeScience i København
Nørdet og lang tur til storbyen for at blive endnu klogere på videnskab.
Annonce

Bjerringbro: Selv om det er corona-tider, og man ikke altid kan gøre som man oprindeligt har planlagt, besluttede Bjerringbro Gymnasium sig alligvele for at gennemføre deres videnskabelige tur til København sammen med projektklassen - BeScience.

Oprindeligt skulle turen, der er en del af studieretningen, have varet flere dage, men fordi gymnasiet ikke måtte overnatte i København, på grund af corona-situationen, blev turen afviklet på en dag - nemlig torsdag den 5. november.

Det fortæller rektor Dorte Gade, der sammen med fem andre lærere var med på turen, der startede klokken halv syv torsdag morgen og sluttede klokken 02 - natten til fredag.

- Turen er en vigtig del af BeScience-projektet og støttet af Poul Due Jensens Fond og Grundfos, og derfor valgte vi at gennemføre turen, selv om det blev en meget lang dag for alle, og der var en masse corona-restriktioner vi skulle tage hensyn til, fortæller Dorte Gade.

BeScience-eleverne besøgte Nationalmuseet, hvor de i udstillingen "Stemmer fra Kolonierne" skulle udføre antropologiske studier og retorisk analyse af  udstillingen.

- Efter Nationalmuseet kørte bussen os til Energilab Nordhavn. Her fik vi en helt jordnær forklaring på de muligheder og dilemmaer der er i at skabe bæredygtige byer. At se, at vi med naturvidenskab koblet med de rette politiske indsatser faktisk kan blive så handlekraftige at vi lykkes på højt plan, fortæller Dorte Gade.

Annonce

Eksklusiv åben

En gåtur til et supermarked som faktisk udnytter spildvarme fornuftigt, en hyggetur rundt om søerne, en oplevelsestur med bus gennem det indre København og en supermenu på Café 98 gjorde at alle var helt på toppen, da eleverne indtog Planetariet, som holdt eksklusivt åbent for Bjerringbro Gymnasium BeScience.


Turen er en vigtig del af BeScience-projektet og støttet af Poul Due Jensens Fond og Grundfos, og derfor valgte vi at gennemføre turen, selv om det blev en meget lang dag for alle, og der var en masse corona-restriktioner vi skulle tage hensyn til

Dorte Gade, rektor hos Bjerringbro Gymnasium


- Trætte, men i højt humør steg vi ombord på vores bus. Fyldt med gode oplevelser og ekstra god forplejning som vores gode Gitte fra Café BG havde puttet i bagagen, fortæller Dorte Gade og sender en tak til Grundfos og Poul Due Jensens Fond for at understøtte det store verdensmålsprojekt på gymnasiet, som nu har fået en vældig kickstart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce