Annonce
Viborg

Uddannelse forsvinder, men bliver...

Campus Viborg bliver - hvis Uddannelses- og Forskningsministeriet nikker ja til det - hjemsted for erhvervsakademiuddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator. Den afløser den nuværende uddannelse som lægesekretær. Foto: Preben Madsen
Den nuværende uddannelse til lægesekretær forsvinder fra Viborg og Mercantec, men alle pile peger på, at den i en anden udgave genopstår på Campus Viborg.
Annonce

Viborg: I torsdagens udgave af folkebladet lod vi den altid drilsomme nordvestenvind tage lægesekretæruddannelsen med sig fra Viborg til Aarhus. Og blive der i Østjylland.

Det er både rigtig og forkert, viser det sig, for det forholder sig nemlig således, at VIA University College håber på en godkendelse af Uddannelses- og Forskningsministeriet til, at der i Viborg oprettes et tilbud om uddannelsen, således at både Aarhus og Viborg kan tilbyde den.

- Det er korrekt, at Mercantec ikke længere skal uddanne lægesekretærer, men det er imidlertid ikke noget særligt for Viborg, for sagen er, at alle erhvervsskoler, hvor man hidtil har kunnet tage uddannelsen, skal afgive den, siger Harald Mikkelsen, rektor ved VIA University College.

Det skyldes kort og godt, at uddannelsen ændrer sig fra at være en såkaldt EUD (erhvervsuddannelse) til at være en erhvervsakademiuddannelse, som landet over styres af professionshøjskolerne (eksempelvis VIA University College).

Uddannelsen skifter i øvrigt navn, så en lægesekretær i fremtiden er uddannet som sundhedsadministrativ koordinator.

Harald Mikkelsen oplyser, at VIA University College på et bestyrelsesmøde for kort tid siden besluttede, at VIA vil bede om ministeriel godkendelse af, at der i Viborg på campus oprettes et tilbud om den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator, således at det ikke blot bliver i Aarhus, man kan tage uddannelsen.

Rektoren forventer, at antallet af studerende i Viborg vil blive mindst lige så stort som det antal, der hidtil har gået på Mercantec.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce