Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Fremtiden tilhører feedback. Ikke karakterer.

Læserbrev: At man allerede i 8. og 9. klasse får oplyst en karakter næsten hver tredje uge er ekstremt.

Man har ikke brug for karakterer, men derimod feedback. Feedback hjælper eleverne til at forstå, finde og lære af deres fejl. Det gør karaktererne ikke. Det er bare et tal på et papir, der sjældent hjælper eleverne videre.

At man op til flere gange om måneden skal vurderes på en skala fra -03 til 12, er et tåbeligt koncept. Det øger forventningerne og presset fra elevernes forældre, men også fra elevens kammerater, der spørger til, hvad man fik ved den seneste dansk stil. Det giver en vis konkurrence i klassen. Man skal huske på: Elevens karakter er mere end et tal.

Jeg går heller ikke ind for karakterfri skoler, da karaktererne fortæller os elever, hvilket niveau vi ligger på. Jeg mener, at karakterer skal gives i en passende mængde. Det kan for eksempel være tre-fire karakterer om året per fag. De skal bare komme sammen med feedback.

Hvis man kan formindske karakterer som et taleemne i skolen, er jeg næsten sikker på, at meget af presset fjernes fra elevernes skuldre. Karaktererne skal ikke diskuteres med resten af klassen.

Karaktererne stresser os elever. De betyder en hel del for vores fremtidsmuligheder. Og ved siden af bekymringen om karaktererne skal vi også balancere skole, lektier og fritidsinteresser. Karakterer er gjort til en langt større ting, end det i virkeligheden burde være.

Karaktererne skal ikke afskaffes, men blot begrænses til en passende mængde. Fremtiden tilhører feedback. Ikke tusindvis af karakterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce