Annonce
Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

Onsdag, den 18. september 2019 Karin Bang har skrevet en bog om digteren Erling Kristensen, viborg
Annonce

Læserbrev: På baggrund af en artikel i Viborg Stifts Folkeblad den 15. oktober med overskriften: ”Truede på arabisk sagsbehandler med tæsk: - Jeg slår dig ned” har Peter Skårup fra Dansk Folkeparti bedt udlændingeministeren redegøre for, at ”en udlænding, der overfalder en kommunalt ansat, ikke bliver smidt ud af landet.”

Men det er ikke udlændingeministerens opgave. Domstolene er uafhængige – de skal alene rette sig efter loven, og Peter Skårups spørgsmål til ministeren er et udtryk for manglende respekt for det arbejde, domstolen har udført i den pågældende sag.


Der stod intet om, hvordan og hvorfor domstolen var nået frem til den dom, der uden tvivl har været velbegrundet.


I artiklen den 15. oktober stod kun om dommen over udlændingen: ”Den mand er nu blevet idømt 20 dages betinget fængsel for truslerne,” og at anklageren havde argumenteret for, ”at han skulle udvises af Danmark. Retten nøjedes dog med at tildele ham en advarsel om udvisning.”

Der stod intet om, hvordan og hvorfor domstolen var nået frem til den dom, der uden tvivl har været velbegrundet.

Det er desværre ikke første gang, at en politiker kritiserer en domsafsigelse på et tyndt grundlag. I 2016 skrev højesteretsdommer Jens Peter Christensen en kronik i Jyllands-Posten om domstole og politikere. Han mente bl.a., at der er noget, der knirker, når det gælder politikeres mulighed for og vilje til at sætte sig ordentligt ind i de afgørelser, de vælger at kritisere.

Danmark er en retsstat, og retssikkerheden omfatter alle – også dem, vi ikke kan lide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce