Annonce
Rundt om Viborg

Udrykning: Stor ståhej ved melding om brand i gaslager

Branden på Ll. Torup Naturgaslager opstod i en transformator i et teknikrum. Det automatiske slukningssystem fik bugt med ilden, før brandfolk fra hele tre stationer ankom. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen

Ll. Torup: Om ikke andet fik man onsdag afprøvet, at det store beredskab er parat og virker, når der kommer melding om en brand på naturgaslageret i Ll. Torup. Et lager, der på grund af de store mængder gas, der opbevares i de underjordiske kaverner, tilhører en højrisikogruppe i forhold til brande og eksplosioner.

Alarmen lød ved 17.30-tiden, og straks blev der sendt folk i brandbiler fra hele tre stationer i området: Viborg og Møldrup under Midtjysk Brand og Redning samt fra Aalestrup under det nordjyske beredskab.

Ifølge indsatsleder Jesper Hesselberg, Midtjysk Brand og Redning, havde det automatiske slukningssystem på gaslageret dog fået bugt med ilden, før brandfolkene nåede frem. Branden opstod i en transformator i et teknikrum. Ifølge indsatslederen nåede ilden at ødelægge en del teknik, som der straks blev hidkaldt folk til at udbedre.

Annonce

Gaslageret i Ll. Torup hører under det statsejede selskab Energinet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce