Annonce
Bjerringbro

Udrykningskøretøj måtte bakke på vej til brand

Det var blandt andet her ved Klostervej, at der kun var et gult skilt med omkørsel. Nu er der tydelige skilte med omkørsel. Foto: Christine Krüger Hansen
Omkørsel uden tilstrækkelig skiltning gav problemer for bilisterne i Rødkærsbro.

Rødkærsbro: Flere villaveje i Rødkærsbro er i øjeblikket gravet op på grund af kloakarbejde, og en del bilister har haft svært ved at finde rundt. I forbindelse med en brand forleden måtte en brandbil bakke på Bjerrevej for at komme frem til branden.

Som normalt var der sat skilte med "Omkørsel" op, men det var tilsyneladende ikke nok. Først mandag kom der ekstra skilte på plads, og det skete efter, at Flemming Nielsen havde kontaktet både Viborg Kommune og politiet for at gør opmærksom på problemet, fordi han undrede sig over den dårlige skiltning.

Han var utryg ved de manglende skilte. Da hans svigerfar på Klostervænget fredag skulle have besøg af lægen, gik Flemming Nielsen ned for at tage imod lægen, men lægen fandt kun vej efter, at hun havde ringet og spurgt, hvilken vej hun skulle køre.

- Lægen tilkaldte en ambulance, som skulle hente min svigerfar. Heller ikke den kunne finde vej, og kun fordi ambulanceføreren mødte en bil fra hjemmeplejen og fik den til at køre foran, kom ambulancen frem til min svigerfar, fortæller han.

Annonce
- Lægen tilkaldte en ambulance, som skulle hente min svigerfar. Heller ikke den kunne finde vej, og kun fordi ambulanceføreren mødte en bil fra hjemmeplejen og fik den til at køre foran, kom ambulancen frem til min svigerfar.

Flemming Nielsen, Rødkærsbro.

Flere henvendelser

Fredag middag ringede han til Viborg Kommune og regnede herefter med, at der blev taget hånd om problemet.

- Da der sidst på dagen endnu ikke var sat ekstra skilte op, ringede jeg igen til kommunen, men medarbejderen var gået på ferie. Opkald til politiet fredag og lørdag gav heller intet resultat. Først da jeg ringede til Viborg Kommune mandag formiddag, skete der noget. Tirsdag kom der yderligere skilte.

- Jo, nu er der store gule omkørselsskilte med tekst ved indkørslerne til Klostervej og Bærhøjen fra Bjerrevej, men det er da bekymrende, at det er borgerne, som skal gøre opmærksom på det, siger Flemming Nielsen.

- Heldigvis var det ikke noget akut med min svigerfar, og Gud forbyde at der sker noget akut, hvor udrykningskøretøjerne ikke når frem, men det er ikke særlig trygt at vide, at folk har svært ved at finde vej her, siger han.

Brandbil bakkede

Akut var det derimod, da der torsdag eftermiddag udbrød brand i en villa på Klosterhøj. I følge Nikolaj, - som ikke ønsker sit efternavn i avisen, og som bor i huset sammen med sin kæreste og parrets børn på to og fire år, havde brandbilerne også svært ved at finde vej.

- Flere har fortalt, at en brandbil også kørte forkert og var nødt til at bakke på Bjerrevej tilbage til Bærhøjen for at komme frem til branden. Jeg ved ikke, om det var indsatslederen eller en af brandbilerne, men 30 sekunder er jo lang tid, når der er brand i et hus. Men min kæreste siger, at brandbilerne heldigvis kom meget hurtigt, siger Nikolaj.

Branden opstod formentlig i et strygejern. Den ene ende af huset er meget skadet af branden, og hele huset er så skadet af vand og sod, at familien er genhuset i seks-otte måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce