Annonce
Navne

Udsigt til et godt liv

Otto Abrahamsen nyder sin udsigt fra ejendommen i Vammen.
Otto Abrahamsen er lidt af en hjemmefødning og bor tæt på sit fødehjem og nyder hver eneste dag stilheden, roen, naturen, dyrene og udsigten fra stuen og terrassen udenfor.
Annonce

60:  Otto Abrahamsen, Haugårdsvej 44, Vammen, fyldte 60 år i går, torsdag den 11. februar.

Otto Abrahamsens fødehjem ved Sødal Skov ligger kun godt et stenkast derfra. Efter grundskolen i Vammen Skole tog han overbygningen til og med 10. klasse på Østre Skole i Viborg. Han kom i smedelære i Vammen og blev udlært som landbrugsmaskine-mekaniker.

Værnepligten blev aftjent hos Prinsens Livregiment i Viborg, og efter et par småjobs kom han tilbage til smeden i Vammen, som i mellemtiden havde ændret navnet til Vammen VVS.

Det var lige på den tid, hvor der skulle laves installationer til naturgas. Helt faktuelt blev der installeret naturgasfyr, der fyrede med flaskegas, indtil naturgasrørene var lagt i jorden helt ud til de enkelte huse.

Annonce

Naturgaslageret

Otto Abrahamsen har arbejdet med naturgas lige siden dengang.

– I 2001 fik jeg job på naturgaslageret under Energinet Danmark, som ligger dybt nede i salthorsten ved Ll. Thorup, så her har jeg jo 20-års jubilæum i år. Jeg startede som praktisk tekniker i virksomheden. De seneste år har jeg været ansat som teknisk indkøber. Det vil sige, at jeg har ansvar for materiel og reservedelslagere, fortæller Otto Abrahamsen og føjer til:

- Når jeg har vagt, skal jeg være fremme i løbet af 30 minutter, hvis der opstår akut behov for assistance eller reparation.

Og han uddyber omkring sit job ved naturgascentret:

- Der sker hele tiden en utrolig udvikling i energiforsyningen. I dag fyldes der masser af biogas i rørene, og i løbet af få år vil der blive transporteret store mængder af ren brint, som bliver en af fremtidens energikilder.

Annonce

Familie og fritid

Otto Abrahamsen er gift med Jytte, der er pædagogassistent i en vuggestue. De har tre børn med bopæl i Frederiks, Stoholm og Vinkel, og der er tre børnebørn i familien.

I mange år drog de Danmark rundt med campingvognen. De seneste 10 år har de været fastliggere på Lundø. Et par gange er turen gået til USA, hvor de har kørt rundt med en autocamper som sommerbolig.

Otto Abrahamsen har tidligere gået en del på jagt, som nu er afløst af en daglig vandretur sammen med Jytte og hunden. En bestyrelsespost i Vammen Vandværk og et medlemskab af soldaterforeningen er der også at varetage.

En ældre tocylindret Bukh-traktor af samme årgang som fødselaren selv er ved at blive total renoveret, og huset er renoveret med store panoramavinduer, der har et betagende vue ud over landskabet.

– Jeg er nok lidt af en hjemmefødning, som altid har været betaget af naturen her langt ude på landet med den skønne Rødsø beliggende ude i horisonten. Det hører også med, at mine fire søskende alle bor lige her på og omkring vores fødehjem. Vi har tradition for at have et stærkt fællesskab i familien, slutter 60-års fødselaren med både overbevisning og tilfredshed i stemmen.

Det bør nok tilføjes, at der i et stort landområde vest for Vammen ikke findes asfalterede veje. Det er stadig grusveje, man transporterer sig på der langt ude i det smukke landskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce