Annonce
Bjerringbro

Udsigt til nyt liv ved og i tennisklubbens hus

Der er blevet ryddet op i og ved Rødkærsbro Idrætsforenings tennisafdelings hus, som nu kan være en del af de nye faciliteter i Æbleskoven. Privatfoto
Brugere af nye faciliteter i Æbleskoven får adgang til toilet i tennisklubbens hus.

Rødkærsbro: Selv om der efterhånden kun er en lille gruppe mennesker, som spiller tennis i Rødkærsbro Idrætsforenings tennisafdeling, så kan mange nu få glæde af klubhuset.

Ideen er, at huset skal fungere i sammenhæng med den nye bålhytte og de kommende shelters i Æbleskoven, hvor man kan bruge tennishusets toilet. Senest er der blevet ryddet godt og grundigt op i huset, som også er blevet malet.

Formanden for Rødkærsbro Idrætsforening Gitte Vestergaard søgte flere puljer om penge til renovering af huset, og hun glæder sig over, at DIF OG DIGs foreningspulje gav 30.000 kroner.

Annonce

- Så før sommerferien ryddede vi op i huset og malede og fik toilettet ordnet, så det nu kan bruges af de mennesker, som bruger de nye faciliteter i Æbleskoven. Og i forbindelse med vores én-dags byfest i juni var der mange unge mennesker forbi og så huset, fortæller Gitte Vestergaard, som forventer at huset også kan bruges til opbevaring af frisbees og andre ting, som idrætsforeningen har fået til brug i Æbleskoven.

Gemt af vejen

Hun erkender, at klubhuset ligger lidt gemt af vejen.

- Jeg har hørt flere sige, at de ikke vidste, at huset var der. Men nu har vi gjort det pænt i stand, og så håber vi at kunne leje det lidt ud. For eksempel kan man leje det til en fødselsdag, bruge områdets faciliteter og så spise sin mad i huset, siger Gitte Vestergaard.


Jeg har hørt flere sige, at de ikke vidste, at huset var der. Men nu har vi gjort det pænt i stand, og så håber vi at kunne leje det lidt ud. For eksempel kan man leje det til en fødselsdag, bruge områdets faciliteter og så spise sin mad i huset.

Gitte Vestergaard, formand for Rødkærsbro Idrætsforening.


Tennisbanen blev anlagt i 1985. Ifølge formanden for tennisafdelingen Torben Christensen, så havde afdelingen sin  storhedstid i 1990'erne, hvor man var på nippet til at lukke for tilgang.

- Vi sagde, at vi lukkede ved 150 medlemmer, og vi nåede op på 147, og der var masser af aktivitet på de to baner. Men som mange steder er der ikke længere så mange, der spiller tennis, siger han, som både streger baner op og træner et børnehold.

Annonce

Fødselsdags-tennis

Tirsdag aften er der en flok herrer som spiller, og der er også enkelte kvinder, som kommer fast på banen.

- Der er ingen tvivl om, at hvis der kom nogle yngre folk og satte træningen i system, så ville der komme flere, siger han, som selv træner nogle drenge om onsdagen.

Hvis det er nødvendigt, er der også træning om mandagen. Men det skal helst være først på eftermiddagen, for mange af børnene skal videre til deres "hovedsport", som ofte er gymnastik eller fodbold.

- Vi har det princip, at vi ikke siger nej til nogen, og  i perioder har min søn Heine Christensen stået for tennistræning for børn om lørdagen, siger Torben Christensen.

Han glæder sig over, at der med bålhytte og shelters nu kan komme nyt liv i området.

- Forleden havde vi en familie med tre generationer, som lejede sig ind på tennisbanen.  Drengen på 11 år havde til sin fødselsdag ønsket at prøve at spille tennis, men ingen af dem havde prøvet det før. Så jeg gav dem lidt instruktion, og så var de her et par timer, og det er jo dejligt, at der er nye, som opdager mulighederne, siger Torben Christensen.

Han håber at flere får øje på muligheden for at spille tennis i Rødkærsbro, så der kommer lidt mere liv i klubben, som kun har omkring 25 betalende medlemmer.

Nu er byggeriet af de to shelters i Æbleskoven i Rødkærsbro startet, bagerst til højre er den nye bålhytte. Privatfoto
Der bygges både bålhytte og shelters i Æbleskoven i Rødkærsbro i øjeblikket. Arkivfoto
https://modules.wearehearken.eu/viborg-folkeblad/embed/8378.js
Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Erhverv For abonnenter

Et 'Lyspunkt' i hverdagen: Pia satser på de eksklusive lamper

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Debat For abonnenter

Slipper tigeren sit greb om vores børn?

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce