Annonce
Viborg

Udskældte pudebump ud af rundkørsel fjernes

Foreløbig bliver pudebumpene på vej ud af rundkørslen fjernet. Håbet er, at man kan finde en løsning, der kan sikre de bløde trafikanter, så man helt kan fjerne de udskældte bump. Foto: Morten Pedersen
Teknisk udvalg vil have undersøgt, om der kan laves en løsning, så de udskældte pudebump helt kan fjernes. Indtil da vil de dog stadig være der på vej ind i rundkørslen.
Annonce

Viborg: Der har været megen kritik af den forsøgsordning, der er blevet etableret i rundkørslen ved Sct. Jørgens Vej/Ll. Sct. Mikkels Gade, og nu laves det da også - delvist - om.

Teknisk udvalg har besluttet, at pudebumpene på vej ud af rundkørslen fjernes, mens de andre bump på vej ind i rundkørslen får lov at blive. I hvert fald for en tid endnu.

- Vi har lyttet til kritikken om, at pudebumpene på vej ud af rundkørslen er medvirkende til, at trafikken så at sige sander til i rundkørslen i perioder, så dem fjerner vi, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.


Vi skal selvfølgelig have undersøgt, om vi kan sikre de bløde trafikanter på en anden måde end ved hjælp af pudebump.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Han erkender, at pudebumpene generelt måske ikke er den mest optimale løsning, men indtil man har fundet en mere optimal løsning, vil de altså blive på vejene ind i rundkørslen.

- Rundkørslen er en såkaldt sort plet, hvor der sker uforholdsmæssigt mange uheld, og bumpene har fået farten ned i rundkørslen, så af sikkerhedsmæssige årsager vil de ikke blive fjernet her, siger Johannes Vesterby.

Annonce

Problem for ambulancer

Han og resten af udvalget har dog også bedt forvaltningen undersøge, om der eventuelt kan laves andre anordninger, der vil kunne sikre ikke mindst de bløde trafikanter - gående og cyklende - bedre i rundkørslen, for løsningen med pudebumpene giver nemlig også andre gener.

Blandt andet har ambulancefolk klaget over, at akutte kørsler bliver generet af bumpene, ligesom patienter med mange smerter absolut heller ikke synes, at det er en god oplevelse at køre hen over bumpene.

- Ikke mindst på den baggrund skal vi selvfølgelig have undersøgt, om vi kan sikre de bløde trafikanter på en anden måde end ved hjælp af pudebump. Det er jo ikke optimalt, at ambulancer og patienter generes, men vi kan altså ikke bare fjerne dem og gå tilbage til tilstanden fra før, for der har været for mange ulykker med tilskadekomne på stedet, siger Johannes Vesterby.

Han forventer, at teknisk udvalg bliver præsenteret for andre muligheder på udvalgets næste møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce