Annonce
Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

Viborg Miniby bruger ikke længere ejendommen på Mellemvej, som derfor nu er solgt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Kommune køber dele af ejendom på Holstebrovej - og sælger et gammelt, centralt parcelhus.

Viborg: Beboerne på Mellemvej i Viborg får sandsynligvis nye naboer. Viborg Kommune sælger huset på hjørnet af Mellemvej og Thøger Reenbergs Vej.

Det gamle parcelhus skal sandsynligvis elimineres fra jordens overflade. Huset blev tidligere brugt af Viborgs minibyggere, der stolt kunne fremvise en miniatureudgave af Viborgs midtby på matriklen. Pladsmangel sendte dog foreningen til Cecilielund, og nu er den sidste tilbageværende bygning - den i menneskestørrelse - altså solgt.

Det, der på overfladen ligner et almindeligt parcelhus, er dog mere spektakulært indvendigt. Faktisk gemmer huset nærmest på en bunker, og ejendommen blev da også erhvervet af kommunen i forbindelse med køb af kasernen i sin tid.

Salgsprisen på 863.000 kr. dækker således over, at huset er solgt til nedrivning. Fratrukket udgifter i forbindelse med handlen, lægges der 791.000 kroner i den kommunale kasse.

Mægleren havde på forhånd vurderet, at ejendommen kunne sælges for 580.000 kroner, og der blev modtaget seks bud - fra 395.000 kroner til det vindende bud på 863.000 kroner.

Annonce

Køb på Holstebrovej

Salget var på byrådets dagsorden i mandags som en lukket sag, og politikerne tog også her beslutning om ikke kun at sælge, men også at investere.

Viborg Kommune opkøber nemlig en del af ejendommen på Holstebrovej 89, lige vest for storcenterområdet. Kommunen har brug for to arealer på henholdsvis 15.435 og 9.132 kvadratmeter. Disse stykker jord skal benyttes til byggemodning samt et regnvandsbassin. Førstnævnte areale er en del af lokalplan nummer 494 til boligformål, og det skal snarest byggemodnes, fremgår det, efter at sagsakterne er gjort offentlige.

Prisen på arealerne løber op i godt tre millioner kroner.

Ejeren har betinget sig, at Skat ved bindende svar bekræfter, at der kan handles skattefrit. Dette kan formentlig først forventes efter årsskiftet, hvorfor overtagelsesdagen også er i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce