Annonce
Bjerringbro

Udsolgt og sågar venteliste hos lokal biografklub

Søren Padkjær, der er tovholder hos Bjerringbro Biografklub, er rigtig glad for, at medlemmerne i denne corona-tid ikke har svigtet klubben. Foto: Christine Krüger Hansen
Biografklubben i Bjerringbro fordobler antallet af forestillinger for at imødegå stor interesse.
Annonce

Bjerringbro: Der er udsolgt hos Bjerringbro Biografs filmklub og sågar venteliste - og det til trods for, at det først var i slutningen af august, at biografen sendte en opfordring ud til sidste års medlemmer.

- Det er nu filmklubbens syvende sæson, og vi har hvert år haft udsolgt. I år er det hele naturligvis forsinket, da både regler og datoer for frigivelse af film har været uklare. Vi var derfor meget spændte, da vi i slutningen af august endelig kunne udsende et program for sæsonen, fortæller Søren Padkjær der er frivillig hos Bjerringbro Biograf og tovholder på biografklubben.

Men det viste sig hurtigt, at der ikke havde været behov for bekymring, for allerede den 4. september måtte Søren Padkjær skrive på biografens hjemmeside, at der ikke var mulighed for flere medlemmer.

- Vi havde på det tidspunkt modtaget betaling fra 65 medlemmer, og ifølge biografens corona-regler må der kun være 32 personer i biografen pr. forestilling, fortæller Søren Padkjær.

Biografklubben har i alle årene været en succes og satser især på at vise de smalle film, som ellers ikke altid når det store lærred i Bjerringbro.

Annonce

Hver film to forestillinger

- Vi kan se, at tendensen i Bjerringbro Biograf er, at det især er det, man vil kalde mainstream film, der fylder biografen. Men når de alligevel vælger at vise en lidt mere speciel type film, så er der mange tomme sæder. Til gengæld er det sådan nogle film, som klubmedlemmerne gerne vil se, siger Søren Padkjær, der derfor altid koordinerer med biografens filmplanlægger Corinna Breitzke, hvilke film der skal vises for klubmedlemmer og hvilke, der er offentlig tilgængelige.


Vi havde på det tidspunkt modtaget betaling fra 65 medlemmer, og ifølge biografens corona-regler må der kun være 32 personer i biografen per forestilling,

Søren Padkjær, tovholder hos Bjerringbro Biografs Filmklub


For i disse corona-tider at imødegå de mange tilmeldinger i filmklubben, har biografklubben - med biografens positive opbakning - arrangeret to forestillinger for hver film, idet der blev fundet mulighed for at vise den månedlige film søndag eftermiddag udover det sædvanlige tidspunkt mandag aften.

Bjerringbro Biograf var ligesom alle andre biografer i landet lukket hele foråret på grund af Corona.  Foto: Morten Dueholm

- Vi er lidt overrasket over, når nu det er så lang tid siden, at vi har været i kontakt med de tidligere medlemmer, fordi biografen var lukket i foråret, at de så hurtigt fik sig meldt til igen. Men vi naturligvis rigtig taknemmelige for, at vore trofaste medlemmer fortsætter deres opbakning af vores lokale biograf, så der også i Bjerringbro kan vises de såkaldte smalle film, som ikke kommer med i biografens normale program, siger Søren Padkjær.

Han tilføjer som et lille kuriosum at han i forbindelse med tilmeldingerne  i år opdagede, at flere af medlemmerne kommer langvejs fra.

- Så det ikke kun er os herude fra landet, som rejser til storbyen for at blive underholdt. De kommer også den anden vej, fra Aarhus med mere for at se film i Bjerringbro Biografs Filmklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce