Annonce
Viborg

Udspil: Regeringen vil opgradere en del af rute 26 mod Aarhus

Hovedvej 26 er stærkt trafikeret - ikke mindst omkring Aarhus - og derfor vil regeringen nu opgradere en 23 kilometer lang strækning fra Aarhus mod nordvest. Arkivfoto: Axel Schütt
Regeringen vil bruge 1,4 milliarder kroner til at opgradere 23 kilometer af hovedvejen mellem Viborg og Aarhus.

Viborgegnen: I et nyt trafikudspil foreslår regeringen at afsætte 1,4 milliarder kroner til opgradering af 23 kilometer på Rute 26 mellem Svenstrup og Aarhus.


- Det er jo en strækning, vi kalder for den jyske hønsesti

Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre


Det skriver TV Midt/Vest på sin hjemmeside.

Til tv-stationen siger Thomas Jensen, der er transportordfører for Socialdemokratiet, at opgraderingen vil øge fremkommeligheden og trafiksikkerheden på denne del af hovedvejen mellem Viborg og Aarhus.

Annonce

Ministersamtale

Kristian Pihl Lorentzen, bosiddende i Ans og transportordfører for Venstre, er dog ikke imponeret. Han vil have strækningen gjort længere og flere veje opgraderet i Jylland.

- Det er jo en strækning, vi kalder for den jyske hønsesti. Jylland har brug for, at vi fremtidssikrer kapaciteten både i nord og syd, så derfor har vi også brug for en Hærvejsmotorvej, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) har onsdag aften ikke nogen kommentar til udspillet, men han oplyser, at han senere på aftenen vil blive ringet op af transportminister Benny Engelbrecht, og her forventer han at få nærmere besked om regeringens udspil vedrørende blandt andet rute 26.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce