Annonce
Rundt om Viborg

Udstilling: Personlige fortællinger om flyvevåbnet, der fylder 70 år

Flyvevåbnet, der fylder 70 år, er tæt knyttet til Karupegnen, og fødselsdagen markeres med en udstilling på byens lokalhistoriske arkiv. Billedet er fra et "åbent hus"-arrangement også kaldet airshow, hvor mange tusinde besøgte Flyvestation Karup. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Karup: Den 1. oktober fylder det danske flyvevåben 70 år, og da Karup jo via den nærliggende flyvestation er historisk tæt knyttet til denne del af det militære forsvar, er man på byens lokalhistoriske arkiv på vej med en flyvevåbenudstilling, der både skal være lokal og personlig.

Det skriver i hvert fald Charlotte Viller, frivillig på arkivet, der er primusmotor for udstillingen.

I et opslag på facebook fortæller hun, at udstillingen på den måde skal være anderledes i forhold til den sædvanlige, overordnede fortælling:

"Da der er skrevet utallige fagbøger om flyvevåbnet, vil vi rigtigt gerne gøre det mere personligt. Skriv et par linjer (eller hvor mange du har lyst til at skrive) om, hvad flyvevåbnet betyder for netop DIG".

Hun tilføjer, at de personlige fortællinger om flyvevåbnet og flyvestationen også gerne må suppleres af billeder. Fristen for at aflevere historier og billeder til udstillingen er 1. oktober. Charlotte Viller skriver endvidere, at hun også vil bruge egne billeder samt materialer til udstillingen, som ventes af være klar i sidste halvdel af oktober.

Vil man aflevere et bidrag, kan man enten komme forbi lokalarkivet i åbningstiden - mandage mellem klokken 16 og 18 - eller skrive via mailadressen: lokalarkivkarup@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce