Annonce
Rundt om Viborg

Udvalg sagde nej til støtte til Kalk Kamino-forening

Stisystemet Kalk Kaminoen skal passere seværdigheder og smukke naturoplevelser - som her ved Dybdal Skov nær Daugbjerg Kalkgruber. Arkivfoto: Morten Dueholm
Et godt projekt, lyder det, men landdistriktsudvalget sagde alligevel nej til at støtte foreningen Kalk Kaminoens Venner økonomisk.
Annonce

Fjends: - Vi synes alle sammen, at der er et godt projekt, men er også enige om, at det ikke ligger inden for de kriterier, vi har opstillet for tildeling af midler.

Sådan siger formanden for byrådets landdistriktsudvalg, Mette Nielsen (S), efter, at udvalget har behandlet en ansøgning fra foreningen Kalk Kaminoens Venner. Foreningen havde søgt om 10.000 kroner til opstart og drift af foreningen - nærmer betegnet de udgifter, der er knyttet til at få oprettet en hjemmeside og blandt andet udgifter til møder og en workshop. Men landdistriktsudvalget sagde altså nej.

- Vi har adskillige udviklingsplaner for mindre samfund på vej, og det er det, vi kommer til at bevilge penge til indenfor et par år. Inden da er der blandt andet penge til den såkaldte motorsavspulje, der hjælper med udstyr til de nye bypedelordninger rundt omkring, siger Mette Nielsen.

Hun siger dog også, at forvaltningen vil hjælpe Kalk Kaminoens Venner med at finde ud af, hvor man så kan søge om økonomisk hjælp - lige som kommunens borgerguide eventuelt kan hjælp.

Annonce

Forbindelse til Caminoen

Foreningen Kalk Kaminoens Venner blev stiftet i juni i år med det formål at få realiseret drømmen om et omkring 30 kilometer langt vandrestisystem fra Stoholm til Skelhøje opdelt i flere etaper.

Foreningen oplyser, at man har "tegnet" stien fra Stoholm til Skelhøje og har de nødvendige lodsejeraftaler på plads med undtagelse af Guldborgland Plantage. Ved at ende i Skelhøje er der forbindelse til Hærvejen, og dermed også til den rigtige El Camino langt sydpå - deraf navnet Kalk Kaminoen.

Det fremhæves i materialet til kommunen, at Kalk Kaminoen allerede har styrket samarbejdet mellem de fem lokalsamfund Stoholm, Mønsted, Daugbjerg, Grønhøj og Skelhøje og en række turistvirksomheder, som Kalk Kaminoen kommer i berøring med. Det er planen, at vandrerne skal passere kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg, den 70 meter høje Daugbjerg Dås, Kongenshus Hede og andre seværdigheder undervejs.

Viborg Kommune har tidligere givet 62.500 kroner til et såkaldt forprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce