Annonce
112

Udvalgsformand åben for fusions-dialog

På workshoppen i november 2019 kunne forældre og medarbejdere ved Bøgeskovskolen og Egeskovskolen komme med ideer til fusion af de to skoler. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) tager imod opfordring fra skolebestyrelserne.

Bjerringbro: Vi vil gerne i dialog med skolebestyrelserne.

Sådan lyder beskeden fra formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) efter, at formændene for skolebestyrelserne ved Bøgeskovskolen og Egeskovskolen onsdag opfordrede til en dialog med politikerne i stedet for kun at være orienteret efter udvalgsmøderne.

Skolebestyrelserne er i følge formanden for Bøgeskovskolens bestyrelse Jesper Jakobsen frustrerede over den måde, som kommunikationen foregår på, at udvalget holder møde, så holder skolebestyrelserne møde, og sådan går det ping-pong med flere ugers mellemrum.

Men nu ser det ud til, at de to parter kan mødes og diskutere fremtiden for byens to skoler.

- Jeg vil gerne kvittere for udtalelsen om, at man fra skolebestyrelserne ønsker en direkte dialog med Børne- og Ungdomsudvalget - en dialog, som vi gerne deltager i og tager initiativ til. Vi deler opfattelsen af, at den fremtidige plan for en ny skole skal være ambitiøs men også realistisk. Vi har på en lang række punkter været imødekommende overfor de to skolebestyrelser, og i artiklen kvitterer de to skolebestyrelsesformænd også for det, siger udvalgsformanden.

Det springende punkt er spørgsmålet om, hvorvidt en ny skole skal være på én eller to matrikler og hvis én - på hvilken matrikel og hvornår. Skolebestyrelserne mener fortsat at én matrikel er den bedste løsning.

- Jeg deler personligt opfattelsen af, at det bedste og mest fremtidssikrede vil være på én matrikel, og jeg har også den opfattelse, at det i givet fald skal være på Bøgeskovskolen tæt på Bjerringbro Gymnasium og Naturvidenskabernes Hus, siger Per Møller Jensen.

- I den fælles henvendelse til Børne- og Ungdomsudvalget gjorde skolebestyrelserne imidlertid gældende, at man kun ønsker en ny skole, såfremt den etableres på én matrikel og senest 1. august 2025. I den anledning har forvaltningen lavet et overslag, og et forsigtigt skøn viser, at etableringen af en ny skole vil koste mellem 55 og 80 millioner kroner. I udvalget vurderer vi, at det næppe er realistisk at finde dette beløb indenfor den tidsfrist, man opstiller, siger han.

- Nu tager vi dialogen med repræsentanter fra skolebestyrelserne med henblik på at se, om vi kan blive enige om, dels hvor den nye skole på sigt skal have til huse dels om et realistisk tidsperspektiv. Jeg håber, at ambitioner og realisme kan gå hånd i hånd, når vi mødes om et fælles (skole-)bord, slutter Per Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce