Annonce
Viborg

Udvalgsformand: Der skal findes penge til skolerne allerede i år

Per Møller Jensen ønsker, at kommunens skolestruktur analyseres nærmere.
Skal folkeskolerne i Viborg Kommune have forbedret forholdene, skal der penge til, og så skal der sættes gang i en analyse af skolestrukturen, mener formanden for børne- og ungdomsudvalget.

Viborg: Cirka halvandet år skulle der gå, før det nuværende byråd åbnede for debatten om fremtidens skolevæsen i Viborg Kommune.

Medlemmerne af selv samme byråd har dog givet hinanden håndslag på, at ingen af dem skal føre kniven - altså lukke skoler. Den opgave har det nuværende byråd venligt overladt til det nye, der træder sammen den 1. januar 2022.

Forleden sagde borgmester Ulrik Ulrik (V) i et interview i folkebladet, at noget skulle ske, men ikke hvad.

Ret meget nærmere kommer formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) det heller ikke, men han slår dog fast, at skoleområdet skal have flere kommunale kroner i kasserne allerede ved de kommende budgetforhandlinger, der begynder om få dage.

- Allerede nu oplever flere skoler, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen på grund af det faldende elevtal. Dertil kommer, at skolerne må reducere en række støtteforanstaltninger for elever, siger Per Møller Jensen og føjer til:

Denne udvikling kalder på seriøse overvejelser, både hvad angår tildelingsmodeller, den fremtidige skolestruktur og øgede ressourcer til skoleområdet.

Analyse

Der er i de senere år lavet ikke så få analyser af skoleområdet i Viborg Kommune, men ingen afgørende ændringer er sket - i hvert fald ikke hvad angår antallet af skoler.

Dem er der stadig 27 af, hvilket svarer til, at der cirka er en folkeskole per 3700 indbyggere.

Det er mange i forhold til mange andre kommuner. Om det er for mange, får man ikke bud på fra hverken Ulrik Wilbek eller Per Møller Jensen.

Sidstnævnte siger:

- Vi skal understøtte den proces, som nogle steder i kommunen er i gang i forhold til skolesamarbejde og skolesammenlægninger, hvortil kommer, at vi skal have igangsat et analysearbejde med henblik på udarbejdelsen af en hensigtsmæssig skolestruktur.

Han siger videre:

- Dette analysearbejde kan passende blivet lavet i denne byrådsperiode med henblik på at have et forslag på plads, som kan drøftes og besluttes af det nye byråd, som tiltræder i 2022.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce