Annonce
Viborg

Udvalgsformand efter kritik: - Pårørende er den vigtigste ressource, vi har

Åse Kubel Høeg (V) siger, at hun vil arbejde hårdt for, at Grundtvigsvej bliver et godt sted at bo. Arkivfoto: Morten Pedersen
Formanden for kommunens socialudvalg er ked af, at der endnu engang er pårørende, som føler, at der sket svigt i psykiatrien.
Annonce

Viborg: Åse Kubel Høeg (V) var ked af at læse, at der endnu engang er pårørende, der langer ud efter forholdene på det psykiatriske bosted Grundtvigsvej.

I fredags fortalte Katrine Ebdrup, som er svigerinde til en beboer med svær psykisk sygdom, om sin svoger, der i hendes optik er blevet ringere og ringere og særligt i de seneste år har fået lov til at isolere sig fuldkommen fra omverdenen.

Åse Kubel Høeg er formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, og hun kan ikke udtale sig om hverken den enkelte beboer eller om årsagen til, at afdelingslederen på Grundtvigsvej ikke længere er ansat.

Hun siger dog, at:

- Jeg vil arbejde benhårdt for, at Grundtvigsvej bliver et super godt sted at bo, for det er nogle gode lejligheder, og personalet - hører jeg - arbejder hårdt på at skabe nogle gode rammer, men der skal to til et samarbejde. Når det begynder at køre lidt skævt inden for det psykiatriske område, så isolerer borgerne sig ofte, og så er det en forstyrrelse, hver gang vi banker på. Derfor er det et svært felt at arbejde i.

Bostederne Grundtvigsvej, Søbo, Søhuset, Rosengården, Sct. Jørgensvej og Gl. Finderupvej er alle pt. uden afdelingsleder, men stillingen er slået op, og en ny skal gerne besætte posten fra den 1. januar.

I opslaget er det blandt andet nævnt, at det er en "arbejdsplads med spændende beboere, der giver os gode, faglige udfordringer," men der står intet om pårørendesamarbejdet, hvilket ifølge flere, folkebladet har talt med - senest Katrine Ebdrup - har været en mangelvare under den tidligere leder.

- Og det undrer mig, at der ikke lægges vægt på det i opslaget, for de pårørende er stort set den vigtigste ressource, vi har. Jeg kan slet ikke se, at man kan sidde som leder i Viborg Kommune uden at have den kompetence, siger Åse Kubel Høeg, der forventer, at det er en naturlig og vigtig forudsætning for den kommende afdelingsleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce