Annonce
Viborg

Udvalgsformand: Vi skal da have liv i byen

Der skal da være live i byen - også på de gamle, historiske torve, mener formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby. Foto: Morten Pedersen
Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby, har det rigtig godt med, at teknisk udvalg i sin tid sagde ja til, at Latinerly måtte lave et hul i muren til Latinerhaven.
Annonce

Viborg: Udvalgsformand Johannes Vesterby (V) var en del af det enige teknisk udvalg, der for to år siden sagde ja til Latinerlys ansøgning om at lave hul i muren ind til Latinerhaven, hvor restauranten i forvejen havde fået lov til at servere.

Den beslutning har han det - trods den megen debat -  stadig rigtig godt med.

- For det første synes jeg, det er blevet en rigtig fin løsning, kommunen og Latinerly i fællesskab er kommet frem til, og så har jeg det helt grundlæggende også sådan, at jeg går ind for, at der skal være liv i byen. Det er jo det, man glæder sig over, når man for eksempel er sydpå. At man kan sidde på en café i historiske rammer og den slags, siger Johannes Vesterby.

Han understreger, at han ikke dermed mener, at man ikke skal tage hensyn til de rammer og værdier, den ældste del af byen er så rig på.

- Selvfølgelig skal man det, men det skal jo heller ikke være et museum, hvor ingenting kan ske. Byen har altid udviklet sig, og det skal den da blive ved med. Selvfølgelig med respekt for historien, men også med respekt for, at livet skal kunne udfolde sig, siger Johannes Vesterby.

Johannes Vesterby synes, det er en fin løsning, Latinerly og kommunen har fået lavet i fællesskab. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Ingen betaling

I debatten har der også været kritik af, at Latinerly ikke skal betale noget for at benytte Latinerhaven. Hvad siger du til det?

- Latinerly skal selv betale for den nye gennemgang gennem muren, men ellers er det helt i tråd med vores generelle politik på området. Der er ingen restauratører, der betaler afgift til kommunen for at benytte de kommunale arealer til udeservering. Det gør de i en del andre kommuner, men vi vil altså gerne gøre det nemmere at skabe det liv, vi gerne vil have i byen, siger Johannes Vesterby.


Byen har altid udviklet sig, og det skal den da blive ved med. Selvfølgelig med respekt for historien, men også med respekt for, at livet skal kunne udfolde sig

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Han peger i den forbindelse på, at der i øjeblikket er rigeligt med tomme butikslokaler med brunt papir på vinduerne, hvilket bare gør det ekstra vigtigt at skabe gode rammer for butiks- og restaurationslivet.

- Jeg er overbevist om, at vi denne sommer får nye gæster i byen, blandt andet som følge af det nye samarbejde med Visit Aarhus, og de gæster skulle da meget gerne møde en både indbydende og levende by, siger Johannes Vesterby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce