Annonce
Rundt om Viborg

Udvidelse af friplejehjem nærmer sig

Første spadestik til det kommende byggeri af nye to-rumsboliger ved friplejehjemmet Nordstjernen i Sparkær bliver formentlig taget i løbet af foråret. Arkivfoto: Preben Madsen

Byggeriet af en ny bygning med 26 nye boliger ved Friplejehjemmet Nordstjernen i Sparkær kommer formentlig i gang i løbet af foråret, forventer forstander Bente Bay.

Sparkær: Det første spadestik til den kommende udvidelse af Friplejehjemmet Nordstjernen i Sparkær bliver formentlig taget i løbet af de kommende måneder.

Det skriver forstander Bente Bay i en jule- og nytårshilsen til alle omkring friplejehjemmet i Sparkær. Overfor folkebladet uddyber hun, at byggeriet forventes at komme i gang i løbet af foråret, men at det lige nu ikke er mere konkret end som så.

- Processen med byggemøder er gået i gang igen efter nytår, så det begynder at lysne, og vi glæder os til, at byggeriet kommer i gang. Vi har jo boliger i forvejen, og alt fungerer godt, og det betyder jo, at der ikke er nogen, der skal genhuses, og at livet kan fortsætte som normalt, og at vi så bare kan følge med i byggeriet på sidelinjen, så det ser vi rigtigt meget frem til, siger Bente Bay.

Der har gennem længere tid været arbejdet på at realisere en udvidelse af Friplejehjemmet Nordstjernen i form af en helt ny bygning med nye to-rums boliger. Udvidelsen blev mulig i sommeren 2016, hvor Nordstjernen indgik en aftale med naboen, gårdejer Torben Schmidt, om køb af nabogrundene Langgade 1 og Østervang 1. Siden er lokalplanarbejdet gjort færdigt, og de forskellige myndigheder har godkendt projektet, lige som kvoten og finansieringen er kommet på plads.Oprindeligt var der sigtet mod, at man gik i gang med byggeriet i efteråret sidste år. Men sagsbehandlingen og licitationen er trukket ud, så man kom ikke i gang inden jul, som man ellers havde håbet, fortæller Bente Bay.

Annonce
Forstander Bente Bay glæder sig til at følge byggeriet. Arkivfoto: Morten Stricker

31 boliger

Oprindeligt var det også planen, at der efter byggeriets gennemførelse skulle være i alt 36 nye eller moderniserede to-rumsboliger på friplejehjemmet. Men i februar 2018 fortalte Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem, der driver Friplejehjemmet Nordstjernen, at man på grund af den reducerede statsstøtte var endt med, at der bygges 26 nye to-rumsboliger i den nye bygning, og så har man fem renoverede to rums-boliger, så der i alt kommer 31 opdaterede og nye boliger på hjemmet, når projektet er gennemført.

Friplejehjemmet Nordstjernen blev 1. maj 2018 officielt tilknyttet Danske Diakonhjem som en selvejende institution, og den siddende lokale bestyrelse takkede af, og Danske Diakonhjems bestyrelse trådte til. Friplejehjemmet har i flere år haft et tæt samarbejde med Danske Diakonhjem, da man allerede i 2010 indgik en administrationsaftale med Danske Diakonhjem.

Nordstjernen var tidligere kommunalt plejehjem, men i 2007 besluttede Viborg Kommune at lukke stedet. To år senere - i november 2009 - genopstod plejehjemmet som privat friplejehjem. I 2012 blev boligerne i stueetagen bygget om til fem to-rumsboliger, og suppleret af 20 oprindelige et-rumsboliger kom friplejehjemmet op på de 25 pladser, som man oprindeligt blev tildelt, da man første gang fik del i kvoten af friplejehjemspladser.Med udvidelsen får man altså 26 nye to-rums boliger, og med de eksisterende fem når man altså op på i alt 31 to-rums boliger. De oprindelige 20 et-rums boliger skal ikke længere bruges, når udvidelsen er gennemført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce