Annonce
Rund om Viborg

Udvidet jagttid på det lokale dåvildt

Fællesjagten i december 2018 gav kun to stykker dåvildt til paraden. Til gengæld var der masser af råvildt. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson

Skringstrup: Jagtsæsonen står for alvor for døren, og det betyder blandt andet, at de store hjortearter, kronvildt, sikavildt og dåvildt, ifølge de generelle jagttider må jages fra månedsskiftet.

Der er dog mange steder lokale jagttider for hjortevildtet, ligesom der lokalt indgås frivillige aftaler for at sikre lokale bestande. Sådan har det været i området mellem Simested Å og Skals Å i en årrække, hvor Sydvesthimmerlands Dåvildtlaug med stort held har fået opbygget en fin bestand af dåvildt, og sådan er det også for den kommende sæson.

Her har man vedtaget, at spidshjorte, dåer (hundyr, red.) og kalve må jages i perioden 1. oktober til 31. januar. Det er en måned længere end sidste år, hvor den lokale dåvildtjagt først gik ind 1. november. Hjorte større end spidshjorte er stadig fredede i området.

Baggrunden for den udvidede jagt er blandt andet, at der i seneste jagtsæson ikke blev skudt det antal stykker dåvildt, som man havde regnet med. Derfor kan bestanden tåle en større afskydning. Ja, faktisk er en større afskydning ønskelig, for at bestanden ikke bliver for tæt til området.

Bestyrelsen for dåvildtlauget anbefaler for øvrigt de lokale jægere, at de prioriterer afskydning af kalve højt, at man specielt først på sæsonen skyder kalv før då, da kalvene her stadig har behov for deres mødre, og at jægerne prioriterer afskydning af hvide dyr frem for mørke dyr. Det sidste er primært for at sikre en mere naturlig bestand.

I lighed med de seneste to år bliver der arrangeret en stor fælles dåvildtjagt i hele laugets område. Den finder sted 7. december.

Læs eventuelt mere om lauget og dåvildtet på daavildtnet.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce