Annonce
Sport

Udvikling på himlen over Læsø

Martin Kristensen, der her er i et såkaldt sitfly med 250 kilometer i timen over Viborg,?har været med på Læsø fem gange og nyder de årlige klubture. Privatfoto.

Springere fra Midtjysk Faldskærmsklub har udvekslet erfaringer og styrket klubsammenholdet med en klubtur til Læsø.

Midtjysk Faldskærmsklub i Viborg havde i pinsen omkring 30 springere i aktion på Læsø, hvortil klubben hvert år arrangerer »MFK Skills Tour«. En klubtur, der både skal dygtiggøre springerne og gavne det sociale klubliv.

I år fløj 30 flyvere fra Midtjysk Faldskærmsklub til Læsø og den årlige klubtur. Privatfoto.

Traditionen med den årlige tur til Læsø startede for år tilbage, hvor en gruppe springere mente, at det ville være spændende at tage til en ø for at springe. En af springerne bor på Læsø, men har i mange år været medlem af Midtjysk Faldskærmsklub i Viborg. Og da han mente, at det ville være spændende at få vennerne fra Midtjysk Faldskærmsklub til Læsø, ligesom medlemmerne i Viborg mente, at det kunne være en godt sted at springe, så er turen blevet en årlig begivenhed.

Martin Kristensen har været med på Læsø fem gange. Og han er meget begejstret for turen, der typisk varer tre-fire dage.

»Det er fantastisk. Det er klubsammenhold på højeste hylde, og vi springer på alle mulige måder. Blandt andet kan vi lave opvisningsspring, hvor vi lander på stranden eller mange andre ting. Det er fint, at man kan få en form for ferie, hvor man springer faldskærm sammen med klubkammeraterne - og så udvikler vi både foreningslivet og relationerne til andre klubber,« siger Martin Kristensen, der forklarer, at flere andre klubber stimler sammen på Læsø for at springe.

Det giver masser af udvikling på tværs af klubberne, ligesom der knyttes bånd og relationer springerne og klubberne imellem.

»Vejret kan jo ind i mellem været lidt tvivlsomt. Men hvis der er for meget vind eller den slags, så ser vi bare nogle faldskærmsfilm og lærer hinanden en masse ting. Det kan være alt fra noget springteknisk til at redigere billeder fra springene,« siger Martin Kristensen.

Der er springere med, der har 4000 spring, men der er også relativt grønne springere, der endnu ikke har den store erfaring at trække på.

»Noget af det vigtigste ved turen er, at man lærer af hinanden. Der er nemlig tid til at være sammen og nørde spring sammen. Vi har jo hele dage, hvor vi springer en hel masse og så sidder vi og får en øl og snakker om aftenen,« siger han.

»Vi udvikler springernes niveau på sådan en tur. Med seks-syv spring på en dag, så er der kæmpe mulighed for at rette på små fejl eller pudse ting af, ligesom man virkelig kan se, hvordan andre gør og hente inspiration. Så sådan en tur rykker virkelig noget for den enkelte springer,« siger han.

Hele turen er baseret på frivillig arbejdskraft. I år var der 30 springere med på turen, mens der også var en håndfuld dagsgæster, der kom forbi sammen med familien.

Springerne oplever stor velvilje fra de lokale beboere, og til gengæld giver man de lokale muligheden for nogle tandemspring, ligesom der laves opvisninger forskellige steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce