Annonce
Rundt om Viborg

13 byer står forrest i køen, når penge til udvikling og forskønnelse skal fordeles på Viborg-egnen

Løvel er en af de byer, som var med i første runde, da landdistriktsudvalget tog initiativ til de lokale udviklingsprojekter. Arkivfoto: Preben Madsen
En stribe landsbyer arbejder med udviklingsprojekter i samarbejde med Viborg Kommune. Det er også disse byer, der primært skal have gavn af kommunens pulje til blandt andet byforskønnelse.
Annonce

Viborgegnen: En række byer og landsbyer i Viborg Kommune er med i kommunens udviklingsprojekt, hvor borgerne i samarbejde med kommunen sætter sig mål for, hvordan de ønsker, at deres lokalsamfund skal udvikle sig. I alt er 13 byer med i arbejdet med at lave udviklingsplaner, og det er også disse byer, som skal prioriteres højest, når landdistriktsudvalget deler penge ud.

Landdistriktsudvalget råder næste år over cirka tre millioner kroner til byfornyelse i mindre byer samt 744.000 kroner til landsbyfornyelse. Dertil kommer en andel fra staten på cirka 2,3 millioner kroner. Kommunen plejer at få mange ansøgninger om støtte til byforskønnelses-projekter eller renovering og nedrivning i landsbyerne. På sit seneste møde diskuterede udvalget, hvordan pengene skal prioriteres, og her var der altså enighed om, at byerne, der er med i landsbyudvikling, skal prioriteres højt.

Annonce

En unik model

- De lokale udviklingsprojekter er et af landdistriktsudvalgets store fokusområder. Det er en unik model, hvor lokalsamfundet kan udvikle sig og blomstre, mens der er en understøttelse af kommunens folk, så vi sikrer de bedste betingelser for, at de lokale ønsker bliver til noget. Fremadrettet vil det også være disse projekter, som løber med den største del af de penge, som landdistriktsudvalget har til at understøtte lokalsamfundene, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Udviklingsprojekterne er foreløbig blevet gennemført i tre runder. Første runde omfattede Ørum, Løvel og Løvskal. Derefter kom Vejrumbro, Hjarbæk-Vorde, Skals, Mønsted og Frederiks, og senest er man gået i gang i Sparkær, Låstrup, Rødding, Vammen og Ravnstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce