Annonce
Viborg

Udviklingschef: At Viborg ikke længere findes på ghettolisten er godt for alle

Anne Mette Primdahl Nielsen fra Boligselskabet Sct. Jørgen glæder sig over, at Ellekonebakken ikke længere figurerer på ghettolisten. Arkivfoto: Morten Pedersen
Ganske som Viborg Stifts Folkeblad erfarede, kunne Ellekonebakken søndag juble over ikke længere at være en ghetto. Forandringerne venter stadig forude.

Viborg: Et år på statens ghettoliste blev det til for Ellekonebakken, det store boligområde midt imellem sydbyen og fuglekvarteret i Viborg.

Transport- og Boligministeriet kunne søndag præsentere den årlige liste over danske ghettoområder, og blandt de 28 navne var der ikke et eneste, som er beliggende i Viborg Kommune.

- Det er vi selvfølgelig rigtig, rigtig glade for. Det er dejligt at være kommet af ghettolisten, og det er godt for både vores beboere, for området og for hele Viborg, at vi ikke længere har en ghetto, konstaterer Anne Mette Primdahl Nielsen, kommunikations- og udviklingschef hos Boligselskabet Sct. Jørgen.

Ligesom tilfældet var for et år siden - da Ellekonebakken kom på listen - er tallene, som ghettolisten baserer sig på - relativt gamle. Derfor er de også lidt svære for boligselskaber og kommuner straks at reagere på.

Anne Mette Primdahl Nielsen fremhæver, at Boligselskabet Sct. Jørgen længe har arbejdet med boligsociale indsatser, fordi Ellekonebakken i en del år har stået på udsatte-listen.

Et udsat boligområde lever op til kravene om at blive en ghetto, når over 50 procent af de flere end 1000 beboere har en ikke-vestlig baggrund.

- Og de i de seneste år er der ikke kommet så mange flygtninge til Viborg Kommune, som der gjorde tidligere. Det er nok det, der nu slår igennem, mener Anne Mette Primdahl Nielsen.

Hun fremhæver, at man troligt arbejder videre med den ambitiøse plan for området. En plan, der løber op i en halv milliard kroner.

- Det her kommer ikke til at betyde noget for det arbejde. Forskningen viser, at vi skal have mere blandede boligområder, og at de skal åbnes op, integreres og have nye spejlinger. Det er hele fundamentet for vores helhedsplan, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce